Eesti uudised

Omanikud ei tea siiani, kuidas haigustekitaja restorani sattus

Viimse millimeetrini desinfitseeritud NOA avab taas uksed

Ohtuleht.ee, 24. juuli 2018, 17:41

28 KOMMENTAARI

p
Public enemy/ 25. juuli 2018, 03:31
Kas peale minu ei ole keegi tõesti selle peale tulnud, et Noad kui tõsist konkurenti tahetakse diskrediteerida? Ehk siis konkurenti hävitada? Noa on soliidseks jäänud, aga küll see tegelik süüdlane varem või hiljem ikka välja tuleb.
n
24. juuli 2018, 23:58
Nõuka ajal teadis iga kaubandustöötaja, et suvel ei tohi toorest lihast ja munadest tooteid müüa, eriti veel sellise palava ilmaga.Igas ettevõttes olid kursused.praegu võiks vähemalt omanikud sellised algtõed endale selgeks teha
v
Viimsi krahv/ 24. juuli 2018, 22:57
Eile sõitsin NOAst mööda ja pärast kõht lippas nii et vähe polnud.
I
$$$#/ 24. juuli 2018, 22:04
Issand selline urgas avatakse taas. Inimesed pole rahul!
o
Oi!/ 24. juuli 2018, 22:01
Võite ju kõik dešinfitseerida, aga kui toitude töötlemine on kehv, ei aita miski.
m
mees/ 24. juuli 2018, 20:17
a
24. juuli 2018, 20:54
e
eh/ 24. juuli 2018, 19:25
Ma julgeks tartari osta ainult sealt, kus on hiljuti olnud skandaal,
siis on kindel, et vähemalt mõni aeg tehakse kõike piinliku puhtusega
m
Marta/ 24. juuli 2018, 21:15
Küsimus ei ole koha puhtuses, sest bakterid on tooraine sees olemas. Salmonellabakterid tulevad kas toorest kanalihast - seda sa ju ei söö - või siis toorest munast. See on aga ainult tartarkastme ehk böffi koostises.
n
Noa restoran avatud/ 24. juuli 2018, 21:49
kutsutud on kõik kirvenäod.
s
Segane/ 24. juuli 2018, 18:45
Kui ma oleks sealt selle haiguse saanud siis oleksin ülepäeviti käinud neil keset restorani kakamas
f
25. juuli 2018, 01:10

a
arvamus/ 24. juuli 2018, 18:33
Need inimesed, kelle ebahügieenilised harjumused viisid 33 patsiendi haigestumiseni on ju alles
m
Marta/ 24. juuli 2018, 19:02
Restoran pole absoluutselt milleski süüdi, vaid ilmselt hoopiski munad olid nakatunud salmonellabakteriga. See pesitseb ainult linnulihas ja munades.
Kegi pole salmonelloosi haigestumise eest kaitstud. Teiegi võite kuuluda riskigruppi, kui teete mõne järgneva vea:
*ostate linnuliha ja mune mitte poest, vaid turult,
*arvate ekslikult, nagu oleksid maalt toodud munad alati salmonellavabad,
*ei tunne linnuliha ja munade käsitsemise reegleid või suhtute neisse üleolevalt,
*väljas söömisel tellite toorest munast valmistatud roogi (nt böff),
*kuumal ajal hoiate pidulaual liiga kaua majoneesikastmega salateid,
*ei raatsi ära visata ostetud grillkana, mis on reieliigese juurest punane ja läbi küpsemata.
Vanaema juurest toodud või turult ostetud tundmatu päritoluga mune peaks sööma vaid korralikult läbikuumutatud kujul, sest salmonellabakter hävib alles 70° juures. Ohtlik on ka sellistest munadest tehtud majonees.
Salmonelloosi vältimiseks ostke mune vaid suurtootjatelt, keda pidevalt kontrollitakse. Turult ostetud või maalt toodud mune ärge kunagi kasutage toorelt. Arvamus, nagu oleks tuttava või sugulase käest saadud munade puhtus iseenesest garanteeritud, on täiesti põhjendamatu ning osutunud nii mõnigi kord valeks.
Kanaprae sisetemperatuur peaks olema reieliigese kohalt mõõdetuna vähemalt 75°, et võiksite olla täiesti kindel salmonellabakterite hävimises.
Süüdi on ainult tootja-müüja, ostja-kasutaja-edasimüüja ei saa kuidagi teada, kas bakter on olemas või mitte. Ja kindlasti ei tea seda praegu veel ka tootja.
Muide, kas olete unustanud mõne aasta taguse suure skandaali, kui meie suur kanaliha- ja munatootja pidi kogu oma linnukarja hävitama, sest kõik olid nakatunud ning muud vahendit lihtsalt pole olemas.
Böffi lihas salmonellbakterit pole aga seni kusagil maailmas keegi leidnud, küllap olid süüdi ikka toored munad.
k
Kuuuurija/ 24. juuli 2018, 20:01
Marta õpetusi ei tohi tõsiselt võtta. Salmonellabakteritega võivad vabalt nakatuda nii veiseliha kui ka isegi puu- ja köögiviljad.
Restorani (töötajate) süüd ei saa koha kuidagi välistada, sest sellises ulatuses salmonellapuhang sai toimuda mõne töötaja lohakusest või pahatahtlikkusest.
s
24. juuli 2018, 21:35
Saastunud pindadelt võib see bakter sattuda ükskõik kuhu eelkõige lõikelaudade kaudu, kui neid kasutatakse läbisegi erinevate toiduainetega. Kahtlemata on parim mõte kuumal ajal selliste toitude pakkumisega ettevaatlik olla, kui kaader ei ole 101% usaldusväärne. Esimene asi, vaadake, kas inimesed pesevad käsi enne või pärast WC-kasutamist, alles siis otsustage, kas lubate inimese kööki või ei.
k
24. juuli 2018, 18:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele.
o
Onari Kämmal/ 24. juuli 2018, 18:35
No siin on ju toodud kirjas, mis tehti - kõik töötajad kontrolliti üle, kogu maja desinfitseeriti, kogu tooraine vahetati välja. Ega selleks tegelikult üle paari päeva ei kulugi ju, kui normaalses tempos teha.
k
Kuuuurija/ 24. juuli 2018, 20:04
Keegi peaks minema nõustama Salisbury, kus see nö Novitšoki ohvrite külastatud söögikoht on siiani vist suletud. Ei piisanud paarist kuustki, et ruumid puhtaks saada. Kusjuuresa need mürgitatud ju köögis ega toidulaos ei käinud.
k
24. juuli 2018, 21:44
Keda kotib mingi Salisbury, kui see üldse kinni pannakse?
z
Zen/ 24. juuli 2018, 18:02
Ma usun, et mõnda aega on see üks turvalisemaid kohti, kus süüa.
n
24. juuli 2018, 18:48
No vähemalt supi sisse sirtsutatakse seal ka edaspidi.
k
24. juuli 2018, 21:52
Kunagi kuulsin, kuidas üks kokk seletas, et see pidi jube naljakas olema, kui saab toidu sisse sülitada ja muid nõtrusi teha, rääkija oli naine. Töötas järjest erinevates toidukohtades samas linnas, peale seda ei käi ma üheski söögikohas söömas.
j
Juku/ 24. juuli 2018, 18:02
Kedagi ei huvita kus sa sööd või ei söö. Maailm ei keerle ümber sinu. Õpi kodus süüa tegema lumehelbeke.
h
Heitz/ 24. juuli 2018, 22:05
Ja NOA puhtust pidama irw..
o
OFF/ 24. juuli 2018, 17:56
Ehheee, kui mina sealt kõhulahtisuse saaks, ei läheks ma enam iial sinna einestama...
m
miks, dieet on alati/ 24. juuli 2018, 18:13
kasulik.
Kilod lähevad ega kolise ega urise.
k
Külastaja/ 24. juuli 2018, 18:45
Sellel Noal on nüüd küll kriips peal.Ameerikas oleksid haigestunud kliendid võinud kohtusse kaevata ja seal miljonid võita,nii et koht oleks hoobilt pankrotis,aga meie eestlastest lambad lepivad vist tasuta praega,kui nad üldse sedagi saavad.
t
tänan ei / 24. juuli 2018, 18:59

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee