Eesti uudised

FOTOD | NOA restorani toidust on salmonelloosi nakatunud 24 inimest

René Piik, 20. juuli 2018 13:21

76 KOMMENTAARI

t
Teadja/ 20. juuli 2018 18:46
Suvel menüüs toores liha,toored munad,üle mõistuse!
m
minutaoline/ 20. juuli 2018 15:56
saab suvel kõige väiksemagi kõrvalekalde toidus aatomisõja maos. toores liha(väk) tapaks vist ära.
k
khm/ 20. juuli 2018 15:34
või, et selle koha nime loetakse siis n-o-a.
kui silti vaadata, siis on kirjutet ju hoopis o-n-a
a
20. juuli 2018 15:27
ahah. pärast seda, kui ringvaates öeldi, et kompenseeritakse kannatanutele kahju. on neid kohe rohkem väljas.
s
sibul ja kurk/ 20. juuli 2018 15:18
x
xMees/ 20. juuli 2018 14:46
Salmonellabakteriga on suure tõenäosusega saastatud toored kanamunad - sisu mitte, aga koorepealne. Ilmselt ei pestud neid enne katkilöömist.
"Mürgitus" tähendab "ilma mürgita olemist", "mürgistus" aga mürgi poolt põhjustatud terviseriket.
s
salmonella/ 20. juuli 2018 15:23
Ei pruugi üldse olla muna. Võib levida ka näiteks musta ja niiske köögirätiku kaudu.
m
muidugi/ 20. juuli 2018 14:06
olnuks mõistlik ülikuumade ilmadega sellised sensitiivsed toidud üldse menüüst maha võtta. Kellel tuleb pähe suvel sedasorti kraami serveerida? Ja edasi - munade päritolu, liha päritolu ja värskus?
o
20. juuli 2018 13:41
Ohvrite arv võib tõusta veelgi.

k
Klient on kuningas/ 20. juuli 2018 02:40
Ongi taas üks tippudest troonilt tõugatud! Toidu kiiruse ja välimuse ületähtsuse juures jääb tavaliselt hügieen tahaplaanile.
k
kuulda oli juba/ 20. juuli 2018 13:29
s
20. juuli 2018 14:28
see mis siin pildil on, see pole ju toit - see on toiduga mängimine, mis ei ole kombekas
p
paistab/ 20. juuli 2018 15:39
et liha pole käsitsi hakitud lihtsalt läbi masina lastud sibul kurk võiks peenem olla
o
olen/ 20. juuli 2018 00:56
ükskord käinud - teenindus oli ülbe, aeglane ja halb ning toit ei meeldinud. Hind ja kvaliteet polnud tasakaalus. Ei imesta
t
toitlustaja vs sööja ehk külastaja/ 19. juuli 2018 22:08
"restoranis toitlustanud inimesed" - kokad ise on ju haiglas! Ise ennast nakkasid.
s
19. juuli 2018 21:15
see jube peldik maha põletada ja asi vass
e
Endine NOA klient/ 19. juuli 2018 19:33
Juba mõned aastad tagasi, kui Noa restoranis oli menüüs terve beebiforell, sain jubeda toidumürgituse. Oksendasin terve öö. Pole iial nii halb olla olnud, arvasin, et suren, enne kui see jubedus mööda saab.
n
naine/ 19. juuli 2018 21:11
Tehke kodus rohkem lihtsat toitu ja olete terved.
o
Olen ka/ 20. juuli 2018 15:33
Olen ka käinud, pole midagi sellist olnud. Kuidas sa saad seda just beebidorelliga seostada? Sõid terve päeva jooksul ainukt beebiforelli,väljas ei käinud ja mitte millegi muuga kokku ei ouutunud?
a
Andre/ 19. juuli 2018 18:09
Tagaj'rg.... pole vaja hoida konteinereid puhta pesuga prygikonteinerite juures)))
m
Maarika/ 19. juuli 2018 17:00
Minu arvamust ei lasta läbi,kui kirjutan: POLE VAJA kallites urgastes käia,sööge KODUS! Mina pensionär pean 5 euro eest küla vanameeste vastu lahke olema,sest miinimumpension on väike! Mõned aga käivad 300 euro eest toorest liha järamas! Kas mina halan? Ei hala!! Nutt tuleb muidugi kurku,kui lugeda seda,millele inimesed raha kulutavad ja kuidas MINA pean viieka saamiseks vaeva nägema😢😢
p
Penskar(prost)/ 19. juuli 2018 17:04
Soovitus: võta proteesid suust,kui imed. Saab palju kergema vaevaga asjaga ühele poole.
v
Viimsist/ 19. juuli 2018 15:25
Loodaks, et need salmonella noad kaoks Viimsist ja Viimsi saaks ka mõne korraliku söögikoha.
See NOA ja randa roninud mingi OHO pole mingit tipprestoranid....häbi menüüd vaadata
j
jätk/ 19. juuli 2018 16:17
Häbi on, aga olen kange iseloomuga, ikka käin ka edaspidi
k
käisin/ 19. juuli 2018 17:07
räpane ja kallis koht. vaadake menüüd.
l
lm/ 20. juuli 2018 15:25
Sul on ju võimalus endal parem koht avada

e
Elamus/ 19. juuli 2018 14:38
Oot, kas menüüsse pole selle söögi järele lisatud info, et "See hõrk roog võib pakkuda elamusi veel mitu päeva"
ö
ÖKO KÖKO/ 19. juuli 2018 14:25
Myrgitet toit on praegu in. Eriti roiskunud kala.
v
vkr/ 19. juuli 2018 13:47
Ei söö toorest liha, eestlased üldiselt ei söögi. Ja sinna peale veel toores muna. Ja sinna juurde veel kuum ilm. See isik peab küll enda vaenlane olema.
g
googemoogel/ 19. juuli 2018 14:15
Toores muna küll ei ole eestlatel võõras toiduaine.
s
skoor/ 19. juuli 2018 16:17
eks noored sellest ei tea midagi
m
Maarika/ 19. juuli 2018 13:18
Pole vaja käia igasugustes urgastes söömas,sööge kodus!! Inimesed on tõesti raha peale vihased? Mina vanamutt pean TÖÖD rabama,rõõmustama külavanamehi viieka eest ja ka ei nuta, nemad käivad kallites urgastes toorest hakkliha söömas ja siis on haiglas siruli! Nutt tuleb peale selle hukkas ilmaelu peale mõeldes😥😥😥
a
arvsmus/ 19. juuli 2018 12:53
Isegi nõuka aegses töölissööklas oli kord parem kui Noas
h
hmm/ 19. juuli 2018 13:36
s
skoor/ 19. juuli 2018 14:16
selge, rahvas arvab, et ole püsiklinet, niisama lahmib a'la ei ole näinud ega kuulnud, aga on oma arvamus, ja kindlasti negatiivne
H
.../ 19. juuli 2018 13:49
ö
ÖAk/ 19. juuli 2018 15:26
Pidevalt seal mingid kitlis nokatsid teevad suitsu õues....samade kätega köögis, pildi peal näha, et kindaid ei kasuta
m
Mõistlik inimene/ 19. juuli 2018 12:33
sellise kuumaga ei söö toorest hakkliha ja muna. Ei mõista, kuidas üldse sellist asja süüa on võimalik. Väkkk!!
m
19. juuli 2018 13:39
Mina jälle ei mõista, miks sina ei mõista, miks sina toorest hakkliha ikka sööd (mõistagi jaheda ilmaga)
i
Isegi/ 19. juuli 2018 12:28
ürginimene kärsatas võimaluse korral liha tulel ära. Nüüdsel ajal õgivad mingid ära tõusnud id ikad toorest sodi sisse ja "naudivad" . Head isu!
e
edu pant on kvaliteetne tooraine/ 19. juuli 2018 13:40
Kui juba toorelt on sodi, mus nipiga ta küpsetatud kujul heaks kraamiks muutub?
a
aga jäämees mitte/ 20. juuli 2018 03:40
Jäämehele meeldis just rasvane liha. Loomarasva osakaal tema maosisus oli koguni 46%. Praguste toitumissoovituste järgi ei tohiks rasv moodustada üle 10% päevasest kalorite hulgast. Ötzi söödud liha oli toores või kuivatatud, arvavad teadlased.
t
Tiiu-Viiu/ 19. juuli 2018 12:12
See on väga hea, kes on proovinud. Kui aga käsi toiduvalmistamisel tualetist läbikäib, pole ime.
s
see on vajalik ja õilis eesmärk/ 19. juuli 2018 12:29
bioloogiline relv rahva arvu tasakaalustamiseks ning tee rajamiseks pagulastele

u
Uskumatud kadakasaksad/ 19. juuli 2018 12:10
Milline normaalne inimene sööb toorest liha? Lihasööjabakterist olete kuulnud?
r
REIN/ 19. juuli 2018 12:13
s
19. juuli 2018 12:30
seda ka kasutatakse ohtralt rahva arvu jaoks
h
heh/ 19. juuli 2018 13:41
Inimene ongi lihasööja bakter
m
Marika/ 19. juuli 2018 12:06
Ei kujutaks küll ette, et sellise kuuma ilmaga telliks toorest hakklihast valmistatud toidu, kuhu peale veel toores muna löödud!!! Olen küll aldis kõike uut ja huvitavat maitsma, kuid sellise leitsakuga toores liha ja muna küll alla ei läheks. Enne tellimuse esitamist võiks ikka vähe ise ka mõelda...
m
möh/ 19. juuli 2018 13:21
kas neil seal siis külmutuskappe pole ?
pigem on asi ikka lohakuses
s
S./ 19. juuli 2018 12:04
Tartari süüa restoranis on väga riskantne. Minu mees, kes on ise kokk, kunagi võõras kohas ei söö tartari - ütleb, et kunagi ei tea, kui värske see liha ikka on ja kui puhtalt tehtud - pigem ei riskeeri.
a
ah sa nuga/ 19. juuli 2018 11:59
nii peene koht, et külalistel lendab hetkel delikatessi jääke mõlemast otsast
m
mõtlik/ 19. juuli 2018 11:43
Vene ajal ikka sellist jama naljalt ei olnud. Toitlustusasutuste töötajaid kupatati pidevalt kontrolli, tehti kõikvõimalikke proove. Tänapäeval võib süüfilise haige kenasti toimetada toiduga. Kedagi ei koti. Oma risk kui sööd. Kui alguses euronõuded tulid siis mäletan, et kõik olid kummikinnastes ja ühes kohas oli isegi töötajal mask ees. Praegu pole enam kinnastes töötajaid ammu näinud. Kokk sügab läbi pükste mune ja siis raputab sellesama käega tilli kartulitele. Hügieen on tänapäeval nii suur kuluallikas, et ilmselt pubi omaniku X5 kütusepaaki saaks iga kuu mõned liitrid kütsi lisaks.
t
Tiit/ 19. juuli 2018 11:38
Oleks see toimunud Inglismaal, oleks nivitšoki mürgitus olnud.
k
kas/ 19. juuli 2018 12:04
kremli trollil on kohustus iga teema siduda venemaaga
w
Www/ 19. juuli 2018 11:20
Kaks korda elus saanud toidumûrgituse esimene kord kuskil rakveres grossi toidupoest oli vist kehvasti pestud makaronisalat ja teine kord narvas räimed tomatikastmes 😁terve öö oksendad sisikonda välja
k
19. juuli 2018 11:18
Kas tegu on sama kohaga kes keeldus lapsele vee andmisest?
k
Kiki/ 19. juuli 2018 11:19
j
janza/ 19. juuli 2018 14:04
j
janza/ 19. juuli 2018 14:05
Vabandust - samad omanikud on.
j
Jaanika/ 19. juuli 2018 11:26
Õnneks ei, see juhtus OKOs.
k
19. juuli 2018 12:13
Kontrollisin üle - on sama ettevõtte erinevad ärid ja sõnum: meil klaasi vett lapsele ei pakuta on täpselt sama mis keeldumine janusele lapsele vee andmisest.
h
Hahaha/ 19. juuli 2018 11:50
Tegelikult teet lihtsalt küsis, kas kraanivett saaks ja talle öeldi, et kahjuks seda ei pakuta. Peale seda läks ta oma lapsega koju postitust kirjutama.
j
Jauram/ 19. juuli 2018 12:25
Kui janusele klaasi vee pakkumine on kallis, siis s.i.t.a.s.t.e käte pesemine veega !!! ja seebiga !!! on juba häbematult kallis ! Kas paberit ikka jätkus või pööratakse teine külg, ikkagi puhtam ... Ilgu nii häbematult et isegi lapsele ei ole kaastunnet pakkuda klaasi kraanivett !
h
Hahaha/ 19. juuli 2018 12:35
Teet isegi ei küsinud seda lapsele

m
Mimm / 19. juuli 2018 11:14
Kokk käis vetsus ja jättis käed pesemata. Ongi kõik. Vaevalt see nurkade küürimine aitab.
s
19. juuli 2018 12:01
see võib ka tõenäoline olla sest igasugune kontroll on võimatu peale per..se pühkimist ja restorani köögipoolel juhtub veel hullematki kasimatust mida kliendi silmad ei näe !
a
19. juuli 2018 13:47
Arvad, et tema oli kättpidi WC potis?
s
19. juuli 2018 14:48
Sama asi juhtus mõned aastad tagasi kurikuulsas Ka Ka ekspressi söögikohas.
s
Suvel/ 19. juuli 2018 11:06
ei peaks menüüs tartari leidumagi. Eriti sellises lõunamaa kuumuses. Ei telliks küll mitte iial ei kallis ega odavas restoranis.
k
19. juuli 2018 12:04
kes tellib toorest lihast böf-a-latatari peab teadma millega riskib !
k
kirjanov/ 19. juuli 2018 15:00
Töötasin vene ajal kelnerina inturisti hotellis Tallinn .Böff ala tatar oli restorani müügiartikkel nr 1. Vaatamata sellele oli böff varasuvest kuni hilissügiseni menüüst väljas. Tundub,et tollal oli inimestel mõistust rohkem, sest kasumist enam hooliti tervisest!
a
Aitah/ 20. juuli 2018 14:12
et kirjutatud. Oli seal vast boff,kusagil mujal ei saanud ka siis sellist.
m
mm/ 20. juuli 2018 14:15
käisin päris tihti seda intuur Tallinnas söömas,igaeugused pisikud hoidis seal ära jääkülm,härmas valge viin,mida pakuti pudeliga,mitte 4cl kaupa nagu nüüd
b
Botulismi imeline sära/ 19. juuli 2018 11:01
Mürgikollid on liikvel seal ammu. On surnud mitmeid kasse, kes NOA prügist toitusivad.
V
😁 sest tean kuidas süüa tehakse salaja./ 19. juuli 2018 11:01
Väljas söömine ongi ohtlik.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee