Elu

Muusik avab Jaapani tänavatoidu kodurestorani

Andrus Albrecht: olen juba ammu mõelnud toitlustamisega tegelda (6)

Liisa Mugra, 6. juuni 2018, 19:19
Bonzo Aldo Luud
„Ma olen väga suur toiduarmastaja ning aasiapäraste toitude vastu on mul alati nõrkus olnud,“ räägib muusik Andrus Albrecht, kes sai tuntuks esinejanimega Bonzo. Tal on plaanis avada Eestis esimene okonomiyaki ehk Jaapani tänavatoidu kodurestoran. 

„See on meie mõistes jaapanipärane pitsa, millele saab panna erinevaid lisandeid,“ tutvustab Bonzo. „Sirvisin kunagi Jaapani toitude kokaraamatut ja mõtlesin proovida. Avastasin, et Jaapani toidud on ülihästi balansseeritud ja umami maitsed tulevad erakordselt mõnusalt välja. Sealt leidsin ka okonomiyaki retsepti ja see hakkas mulle metsikult meeldima,“ räägib Bonzo, kuidas tal tekkis armastus Jaapani toitude vastu. Samuti on roog tema sõnul valmistatud mitmest eestlastele tuttavast toorainest, nagu näiteks kapsas ja peekon. „Sinna võib tõepoolest lisada ükskõik mida.“

Hiina toit on – muidugi vastavalt regioonile – magushapu ja tšilline. „Need maitsed domineerivad liigselt. Kuid Jaapani toit on hästi hõrk,“ räägib Bonzo, kes on käinud mitmel aasiapärase toidu kursusel. „Ma arvan, et suši pole ainus Jaapani toit, mida armastada. On ka väga palju teisi toite, mis on imemaitsvad.“

Avapauk tuleb kodukohvikute päeval

Samal teemal

Bonzo sõnul tuli otsus väga loomulikult, sest ta on juba ammu mõelnud toitlustamisega tegelda. „Kes meist ei tahaks oma kohvikut? Aga selle rajamine ei ole üldse nii lihtne. Siis avastasin tänavatoitlustuse – uurisin põhjalikult võimalusi ja kuna mul oli nii suur okonomiyaki vaimustus, mõtlesingi, et see on küll toit, mida ma soovin üritustel, festivalidel või kas või laatadel pakkuda,“ räägib muusik.

„Nüüd olen sellega mõned kuud tegelnud ja soetanud ka inventari okonomiyaki valmistamiseks. Avapaugu teen 8. juunil Rakvere kodukohvikute päeval oma kodus ning sealt edasi on veel mõned üritused."

Kuigi jaapanipäraseid toite on palju, ei hakka muusik praegu teisi roogasid pakkuma. „Ma alles kombin seda maailma ja sortimenti ei tasu kohe liiga suureks ajada. Kui on palju erinevaid toite, tähendab see suuresti ettevalmistatud asju ja ma tahaks pakkuda võimalikult värsket rooga. Praegu plaanin pakkuda okonomiyaki juurde ainult miso suppi ja mõningaid jaapanipäraseid snäkke."

Bonzo räägib, et on saanud okonomiyaki kohta väga palju positiivset tagasisidet. „Sõbrad on väga kiitnud. Lisaks söövad seda ka lapsed,“ räägib ta. „Jaapanit mitu korda külastanud Jarek Kasar on öelnud, et pole Jaapanis ka nii head okonomiyaki't saanud,“ muigab muusik.

6 KOMMENTAARI

v
vaarikas 25. august 2018, 16:25
Sai Õllekal proovitud jäi mulje et kõik mis külmikus oli järele jäänud ,lasti läbi köögi kombaini ja segati munaga ,ning siis pannile.EI MAITSENUD!
j
Ja 7. juuni 2018, 19:53
Palka Jaapani kokad. Muidu pole see Jaapani pärane toit. Noh hindu võib ju ka kartulisalati valmis teha, kui ained lauale panna, aga maitse pole ikka see. Sain hiljuti halva kogemuse Eestis, kus Aasia restorani toidud ei olnud kaugelt ka Aasia toit.
Loe kõiki (6)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee