Laadin videot...
1
foto

Koostisosad

  • Beebi forelifilee 4 tk
  • Meresool
  • Ekstra Neitsioliivõli, Coricelli 50 gr
  • Jää
  • Oa kaste
  • Kalapuljong, Foodstudio
  • Vahukoor 35%, Tere
  • Ingver värske 15 gr
  • Basiilik kuivatatud 0,5 tl
  • Keedetud oad 200 gr
  • Sidrun
  • Värske spinat 150 gr
  • Või 20 gr
  • Sool
  • Must pipar jahvatatud
  • Muskaatpähkel, Santa Maria
  • Küüslauk puhastatud 1 küün

Valmistamine

Oa kaste: Pane 250g puljongit potti ja redutseeri kuni järgi on jäänud 125g. Seejärel lisa vahukoor, basiilik, ingver ja oad. Keeda ~5min. Maitsesta soola, pipra ja riivitud sidrunikoorega.

Prae spinat või ja küüslauguga pannil läbi. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Kuivata kala majapidamispaberiga ja raputa nahapeale meresool.

Kuumuta õli pannil kuumaks ja aseta kala nahk allapoole pannile. Vältimaks kala üleküpsemist pane metallnõuse jääd ja pane see praadimise ajal kala peale. Küpseta kala kuni nahk on krõbe, maitsesta soola ja pipraga ning seejärel keera ümber. Küpseta natuke kuni soovitud küpsusastmeni. Serveeri vastavalt pildile.

Jaga artiklit

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis