Eesti uudised

Kalevi maiustustes oli mullu 80 tonni vähem suhkrut (9)

Maaleht, 27. aprill 2018, 10:07
 ALDO LUUD
Kuigi kommidelt ja šokolaadidelt eeldatakse magusust, mille tagab suhkur, vähendas meie suurim kommivabrik märkamatult osade toodete suhkrusisaldust, kirjutab Maaleht.

Orkla Eesti AS (mille osa Kalev on) turundusdirektor Anne Tääkre rääkis Toiduliidu aastakonverentsil, et näiteks suhkruglasuuris pähklite puhul on suhkrukihi paksust vähendatud ja selle asemel kasutatud tumedat šokolaadi. Ka jahusegudes ja dražeedes on suhkrusisaldust 30 protsenti vähendatud.

„Eelmisel aastal kasvatasime Eestis müügimahtu võrreldes 2016. aastaga 10 protsenti, kuid müüsime toodetega 80 tonni vähem suhkrut,” tõi Tääkre välja Kalevi tulemused. Orkla eesmärk on vähendada toodete suhkru- ja soolasisaldust 15 protsendi võrra aastakse 2025.

Refereeritud artikli täistekst Maalehes.

Samal teemal

12. veebruar 2018, 21:53
Kalev kui ettevõte kadus, kaubamärk (veel?) jääb

9 KOMMENTAARI

l
LUMEPALLI ja TIIDU kompvekke 27. aprill 2018, 21:11
tahaks tagasi ning TÕMMU endist koostist.
2
25% vähem 27. aprill 2018, 21:06
suhkrut on ka veel väga hea.
Loe kõiki (9)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee