Eesti uudised

Kalevi maiustustes oli mullu 80 tonni vähem suhkrut (9)

Maaleht, 27. aprill 2018 10:07
Foto: ALDO LUUD
Kuigi kommidelt ja šokolaadidelt eeldatakse magusust, mille tagab suhkur, vähendas meie suurim kommivabrik märkamatult osade toodete suhkrusisaldust, kirjutab Maaleht.

Orkla Eesti AS (mille osa Kalev on) turundusdirektor Anne Tääkre rääkis Toiduliidu aastakonverentsil, et näiteks suhkruglasuuris pähklite puhul on suhkrukihi paksust vähendatud ja selle asemel kasutatud tumedat šokolaadi. Ka jahusegudes ja dražeedes on suhkrusisaldust 30 protsenti vähendatud.

„Eelmisel aastal kasvatasime Eestis müügimahtu võrreldes 2016. aastaga 10 protsenti, kuid müüsime toodetega 80 tonni vähem suhkrut,” tõi Tääkre välja Kalevi tulemused. Orkla eesmärk on vähendada toodete suhkru- ja soolasisaldust 15 protsendi võrra aastakse 2025.

Refereeritud artikli täistekst Maalehes.

Samal teemal

12.02.2018
Kalev kui ettevõte kadus, kaubamärk (veel?) jääb

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee