Mul on kapital, mida kasutatakse spetsiaalsete lühi- ja pikaajaliste laenude andmiseks vahemikus 5000–1 000 000 eurot igale tõsisele inimesele, kes seda laenu soovib. 3% intress aastas vastavalt laenatud summale, kuna iseäranis ei taha ma rikkuda seadusi rahasumma kohta. Tagastada saab maksimaalselt 3 kuni 25 aastat, sõltuvalt laenatud summast. igakuiste maksete tasumine on teie enda otsustada. Ma palun ainult kinnitatud käsitsi kirjutatud võlateatist ja ka mõned tükid.
Email : richardjeanpierreroland628@gmail.com
Miks ei luba meie moderaartor propageerida lisaks juurikatele jahussiburgereid ja igasugu tõugukeste ning ussikeste roogasid? Ning kritiseerida neid, kes oma religioosse pimeduses k o š š er ning h a l a l l praade ja šaslõkke eelistavad? Paasatalledest või uudest religioosselt "puhasteks" arvatud loomadest.
Järagem juurikaid ning vähese loomse proteiini vajadus saame me putukatest, tõukudest ning ussikestest. Näiteks kirjutati mõne aja ees jahuussiburgeritest kui perspektiivsest tulevikutoidust. Seega, olgem teadlikud ning toitugem "teaduslikult"! Aga praed, grill-liha ning šaslõkid? Need jätame me ebateadlikele inimestele. Kes on keskaegsete religioossete silmaklappidega, kes eiravad teadust ning söövad oma iidsete, aegunud usureeglite järgi. 0ma hallall või Koššher reeglite järgi paastalle, lamba-, linnu või vasikaliha. Meie pistame lisaaks juurkatele aga jahuussiburgerit ning oleme rõõmsad ja õnnelikud oma teadlikkuse üle!
Vana Rooma gurmaanid sõid ööbikukeeli, mureenipraade ning kastmeid, Juudid pistavad paasaallepraadi ega ütle näiteks ära ka pardilihastki. Muslimid hoiavad au ses oma h a l a l l i ning söövad praadi ja šaslõkki vaid "puhaste" loomae lihast. Nagu v00nakeste, kitsekestest vahest ka vasikalihastki. Vene bojaarid sõid paastuajal lusikaga punast või musta kalamarja. Lääne katoliiklikud linnahärrad paastu ajal aga koprapraadi ning kalleid kalatoite. Karrpkalast, angerjast, lõhekalast, tuurakalast j.n.e. Mile, "teadlikele" sobivad aga putuka- ning tõugukestetoidud küll.
Kas lõpeb see liha söömise või mitte söömise üle jauramine. Iga üks teab, mida ta sööb ja vajalikuks peab. Lapsed peavad kindlasti sööma liha ja tõesti iga päev peaks olema mingi killuke liha näol-sink, korralik vorst jne. Las iga inimene sööb seda, mis meeldib ja rahakott võimaldab. Kui meil on usuvabadus ja nö igasugused vabadused põhiseaduse järgi, siis jäägu ka vabadus otsustada "minu ja minu pere" söömise üle!
Lasteaedade näidismenüüd võiks koostada inimese füsioloogias ja biokeemias orienteeruv spetsialist, kes teab kõki kasvava organismi vajadusi. Pole vaja korraldada rahvahääletust, kus iga toitumisveidrustega inimene saab sõna võtta.
Eriti tervislikud on kindlasti makaronid,sm kastmevihkaja. Kasvatate oma lapsest valimise spetsialisti,kes iga asja peale nina kirtsutab. Ei kõlba isegi lahti lõigatud juurvili? Kas valis ka mähkmeid omale,et mitte vale firma omadesse oma erilisi jääke poetada?
kas kõik mahe, mida omateada põske pistad, on ikka niii puhas? Putukad on mahe, sest nemad teavad, mida eluks tarvitada - pärit mahedusest? Probleeme polekski nii palju, kui ametnikke ja teadlastehakatisi, blogijaid, kes teooriaid püstitavad, on lihtsalt liiga palju. Igaüks peab ennast näitama, oma palga eest teooriaid püstitama ja neid meedias tutvustama, kaitsma. mIs meil muud üle jääb, kui hakkame mahedateks.
Ei ela me enam õndsal nõukaajal kus rohi oli rohelisem ja taevas sinisem. Tänapäeval on kõik puu ja juurviljad väetisi täis, erinevaidkeemilisi produkte et tulem oleks kiirelt tulnud, ilus, läikiv, kauasäiliv jne. Samamoodi ka liha. On lihasid, millele süstitakse soolvedelikku sisse. On loomi kellele antakse erinevaid hormoone ja jõusöötasid, et lihasmass oleks ikka suurem. Niiet süüdistada ainuüksi liha haiguste tekkes on ikka häbiväärne küll. Mahetoit, väga korralikult kontrollitud, oleks meile kõigile parem. Vähki ei tekita vaid vale toitumus, vaid ka kasutatav keemia, mida iga päev kasutatakse. Lõhnad, shampoonid, hambapastad jne. Enne peab üle vaatama millest toit koosneb ja kust pärit, enne kui midagi toiduselelist välja jäetakse. Ütlete et kes teeb eri sööke? Te pole juulnud tänapäeva lasteaedadest, kus tehaksegi eri sööke. Sarnane üldisele, kuid samas erinev. Ja seda suuresti eluohtlike toiduallergiate tõttu või usuliste veendumuste tõttu või eluviisi tõttu.
Eriti peeneks ikka hakatakse muutuma. Enam ei kõlba see toit, mida pakutakse, ja peab eraldi toite hakkama tegema, või lausa mitu valikut tootma. Ise transpordin maakonna lasteaedadesse toiduaineid. Suhtlen söögitädidega, ja näen, mis seal köögis toimub. Lõhnad on enamasti imelised. Nädalamenüüd on mitmekülgsed. Mingit mittesöödavat asja ei pakuta. Lastele tuleb selgeks teha, et toiduga ei mängita ja kui midagi ei kõlba süüa, siis järelikult pole kõht tühi. Igale lapsele pole võimalik eraldi meelepärast toitu teha.
Tehke lasteaed"Öko—Vegan—Superslim,Nuti—E—vaba,Lastevaba".Moodne.Nii lihtne oleks kõigil,kui ei leiutataks koguaeg.Kõik toimis kunagi.Nüüd on järsku kõik valesti.Moto—Probleemi pole,tekitame.Päh.
Minu lapsed küll ei käi Tallinna lasteaias, vaid väiksema maakonna omas, ja no, toiduga võib rahule jääda, enam vähem. Aga, samas võiks kaaluda mingist vanusest lapsele anda valikuvõimalus. Nt 2 toitu. Saan aru ka sellest, et lapse toitumine peaks olema mitmekesjne, laste menüüd on koostatud nii, et need oleksid toitvad ja enam vähem tervislikud. Samas, kui palju jätavad lapsed toitu järele? Portsionid pannakse kokku, lauale, ja söö. Kui lapses ei ole nt kastmesoolikat, siis ta jätab nt kartuli ja kastme söömata. Samas ei ole kaste tervislik variant tihtipeale. Või on nt kalaburger. Võibolla talle ei maitse see ja sooviks hoopis kotletti? Võibolla nõuab see liig suurt pingutust, kuid mõnes mõttes võiks lasteaed tulla vanematele vastu, koostada nn valikmenüü, järgneva või ülejärgneva nädala kohta. Iga päev on valida 2 põhiosa, 2 lisandit, 2 jooki. Vanem vaatab ise või arutab lapsega läbi omad eelistused, ja nii saaks ka lasteaed paremini planeerida. Lapsed on nagu väikesed täiskasvanud oma iseloomude ja eelistustega..neile ei pea kõik maitsema. Kas sulle endale maitseks kõik mis ette pannakse? Kahtlen selles. Oma laste pealt vaatan, ühele maitsevad juurikad toorena, terves tükis, armastab praade, samas ei maitse eriti kastmed ja laste kohv. Õnneks tulid kasvatajad vastu ja ei lisanud lapsele neid asju toidukordadel. Kasvatajad tüid ise kodust juurikaid ja hoidsid neid rühma laual, lapsed käisid ise ja sõid, kes soovisid. Teine laps. Üldse magustoite ei armasta. Eriti kisselle, kooke, pudingeid. Üksikud mida tarbib. Samas ei ole ned ka nii olulised kust midagi väärtuslikku organismi saaks. Lisaks ei maitse kartul,ja kaste. Kumbki pole eluliselt oluline, samas armastab tatart, riisi, makarone, juurvilju tükkidena, mitte salatina. Nuga pooleks aga ei pane teda neid asju sööma mis talle ei maitse. Ni kord on juba. Kolmas laps on enamjaolt kõigesööja, anna ainult kätte.
Mõte valikutest on iseenesest hea. Aga mina vanaemana olen suhteliselt kindel. et ülejärgmiseks nädalaks mudilasega menüüd kokku leppida on suhteliselt VÕIMATU :) Teine variant on panna iga päev lõunasöögiks lauale suurte kaussidega: kartulid makaronid riis tatar vorstikaste hakklihakaste koorekaste kalaburger lihaburger kanakotlett kalakotlett riivitud kapsad lõigutud kapsad porgandisalat porgandid vedel kissell rosinatega paks kissell rosinatega kohupiimavaht vaniljega kohupiimavaht ilma vaniljeta... Ja iga laps saabki valida, mis talle sealt meeldib.
...ja kolmas variant, et lapsed söövad seda, mis lauale pannakse, juhul kui kõht on tühi. Kui kõht tühi ei ole, siis ei peagi ju sööma. Minu lapsepõlve lemmiktoidud 1970-test: Koorega keedetud kartulid seasöögipajast- "notsukartulid"- mida keedeti välipliidil. Kui aega oli toast soola tuua, siis olid veel paremad. Muidu kuumalt pihku ja kähku mängima tagasi! Suhkrusai piimaga Põltsamaa marmelaad heinakuhja otsas istudes Keedetud soolaoad Isetehtud suitsukala. Püüdsime tiigist kokresid ja tünnist tehtud "suitsuahjus" suitsutasime ära. Kuninglik lõunasöök oli, kui isa sai sovhoosi aiandist osta kevadel esimesed värsked kurgid. See oli suveaja algus. Õuele pandi puust laud ja pingid, ema keetis kartuleid. Juurde kurgisalat hapukoorega ja praetud lastevorsti lõigud... (Lastevorsti sai külapoest 300 grammi pärast pikka sabasseismist. Meie, lapsed seisime vorstisabas, see oli kohustus ja seiklus ühtaegu) Meenub vanaema ütlus: "Ku süük ei kõlba, sis om nälgä vaja!"
kes su meelest selle kõik kinni maksab? kas soovid ka topelt või isegi tripelttasu maksta toidu eest iga kuu, et oleks toitu valikutes? pooletoobised vanemad ikka.
Just ,sama mõte! Kui valik on laste laual megasuur siis, kes selle ülejäänu kinni maksab kui toit prügikasti lendab??? Tahavad ehk hellikvanemad 3x suuremat toiduraha maksta?
ei viitsinud su pikka heietust läbi lugeda 12. aprill 2018 23:16
piisas esimestest lausetest, et aru saada, kui rumal sa oled. etteõvtja sa ei ole, muidu ei saaks inimene nii rumalalt mõelda, et kui lasteaias on 50 last, siis tuuakse kaks valikut, 50 ühte toitu ja 50 teist, sest kõik võivad tahta ühte ja sama mõnikord. ja siis võetakse näiteks 20 ühte ja 30 teist ja mis nende ülejäänud potsudega pärast lõunat tehakse? leitakse tööjõud, mis maksab muidugi ja transport ja viiakse... kuhu? kas mõni teine kohvik sunnitakse vastu võtma ja ära müüma? oeh, on ikka opakaid. ja sigivad ka veel.
eks inimene hakkab alati siis mõtlema mida suhu ajab, kui haigused juba käes. Liha võiks ikka vähem tarbida ja õpetada seda juba lastele. Hilja on sellele mõtlema hakata, kui sul endal on päris noorelt südamehaigus tulnud. Kuna eesti inimestel on paljudal südamehaigused(infarkt, insult) siis teadagi on see haigus ka geenides ja võib tõenäoliselt risk olla lastel südamehaigustele. Vähemalt võiks liha, eriti sealiha vähem süüa.
Huvitav et eskimod söövad ainult rasvast liha ja tervis täitsa ok, asiaadid jälle piima ei joo, seedimine ei luba jne. Miks siin surutakse süüa seda , mida süüakse lõunamaadel, kus on pidevalt kuum ja liha ei ole tarvis, ja inimestel maomahla hapelisus madalam, maoseinad õhukesem.
Teate, nendele mölajatele soovitan kasutatud WC paberitest teha lasanjet, vaheel purustatud tomatit ja muud head-paremat. Olgu see paber kasutatud eest või tagant pühkimiseks aga teie, taimetoitlaste heaks on see vägagi maitsev ! Puu ja sellest tselluloos on ka taimse päritoluga !? Head isu !
Muidu Sinuga nõus, aga milles TOMAT süüdi on? Tomat ja kurk peidavad oma vilju lehtede vahele, kui inimene kasvuhoonesse siseneb. Ja puu tunneb ka valu, kui teda purustatakse. Ja ka vees, mida nad joovad ja õhus, mida nad hingavad, on hulgaliselt väikseid elusolendeid, kes kõik inimese kehasse sattudes surma saavad. Keeruline probleem neil...
Põhikooli bioloogia on vahele jäänud. Kui me nüüd võrdleme loomade ja taimede närvisüsteemi, siis kumb on arenenum ja kumb tajub ümbritsevat rohkem? Seega kui sinu loogikat järgida, tuleks valida kahest variandist leebema, ehk taimede söömise. Sa muidu hakkad varsti lapsi ka näiteks tammetõrudega võrdlema? Näita mingi lehekese nähtavat reaktsooni ja ära aja mõttetut mula.
aga sinu loogika järgi siis ju ka neid loomi, kes vähem tunnevad, võib süüa, aga neid, kes rohkem tunnevad, neid ei või? superloogika sul, taimedest said?
vaat teadus on see, mis kiiresti areneb ja pea on käes seegi aeg, kus hakkavad tegutsema taimeõiguslased! Üks taimede käitumise uurijaid on näiteks selle lehe taga: http://www.plantbehavior.org/ Nii on juba mõned aastad tagasi valminud dokumentaalis näidatud, et teatud taimejuurtelt on leitud närvirakkudele sarnanevaid rakke. Seega ei saa välistada, et näiteks toore porgandi hammustamine on sama brutaalne kui elava looma söömine. Nii et - ei ole sugugi kindel, et justnimelt toore taimestiku sööja ei ole oma söömishäirega oluliselt vägivaldsem kui need, kes söövad liigiomaselt ja kelle menüüs on liha, mis töödeldud peale looma hukkamist. Loomset valku seni asendada ei osata. Plastitööstuse jäätmetega on hiinlased eksperimenteerinud, teame küll, mis tulemustega (guugelda: melamiin). Kalade liigsest raskemetallisisaldusest räägitakse meil ka sageli, samas seda, et ka riis võib olla nendest reostatud, ei ole sugugi kuulda.
Veganid püüavad põhjendada liha söömisest keeldumist oma kõrge moraalsusega. Siit ka igasugu närvissüsteemide tasemetele/puudumistele rajatud ettekäänded. Tegelikkuses puukallistajate sündroomiga haiged.
Neid teo-limuskeid võin tervele kesiku Tallinna linnavalitsusele igapäevaseks õgimiseks korjata, pole vaja uurimust teha teistele, peamine et oma kõht täis ... ! Millal esimese partii toon, lapsed jätke rahule !
vihmaussid tuleb ööpäevaks hapukoore sisse likku panna, siis sõela peale valada ja läbi pesta, ära blenderdada ja kasuta näiteks Caesari salati sees :)
uskumatu, mismoodi kallutatud värskeid artikleid sedasi saab vorpida! Võtame suvalise kommentaarijupi ja siis tänitame selle kallal. Eriti madal ja harimatu on tänitada seda, kui kommenteerija on julgenud mainida, et inimene ON looduse poolt loodud omnivooriks! Väga mage viis honorari teenimiseks!
Looduses ju kõik omnivoorid maitsestavad, lõhnastavad, värvivad oma liha ja panevad sinna säilitusaineid, lisaks teevad loomadest omnivoorid kindlasti ka töödeldud liha omale, näiteks praetud liha. Inimesel on harjumus liha süüa, see pole vajadus. Inimene ei suudaks pikalt toorest liha seedidagi.
Inimene sööb tulel küpsetatud liha viimased miljon aastat. Samas veganid on leidnud internetist "tõe", et miljoni aasta pikkune evolutsioon toitumises pole midagi väärt. Loeb hoopis veganite propaganda. Inimene pole asjata "toitu küpsetav ahv".
Loomulikult, milles need loomad süüdi on? Milleks peavad nad oma elu andma, et sinu kasvavale ahtrile pekki juurde toota, et ikka mugavam kommida oleks?
Ah et taimetoitlased ei ole ülekaalulised? Püha müristus, sul ei ole õrna aimugi kaloraažist, eriti igasuguste pähklide, piimade omast, õlidest, võidest rääkimata
pähklimugijad võiksid huvi tunda, mis asjad on aflatoksiinid ja miks nende pärast mujal maailmas suurte partiide kaupa pähkleid müügist ära võetakse... Tavamenüüs on pähkleid vähe ja ei seedu ka need kuigi hästi.
Eks vegani aju mõtlebki süü-süütuse dihhotoomias ega suuda mõista looduses toituahelate paratamatust. Kle vegan, milles jänes süüdi on, et rebane ta lõunasöögiks nahka pistab?
KOMMENTAARID (81)