Laadin videot...
1
foto

Koostisosad

  • 1 purk (400 g) kikerherneid
  • 50 g seesamiseemneid 1,5 dl oliiviõli
  • 2-3 purustatud küüslauguküünt
  • 2 sl sidrunist pressitud mahla
  • soola
  • musta pipart
  • 0,5-1 tl Cayenne'i pipart

Valmistamine

Rösti seesamiseemneid kuival pannil 2–3 minutit pidevalt segades, lase jahtuda ja peenesta. Pese nõrutatud kikerherneid rohke veega sõelal ning purusta köögikombainis või kannmikseris püreeks. Lisa õli, küüslauk, seesamijahu ja maitseaineid, töötle ühtlaseks pastaks. Vahemeremaades pannakse hummus lauale eelroana või suupistena kas toorete köögiviljade dippimiseks või saiale määrimiseks. Maitseb suurepärane ka näkileibadega.

Valmistusaeg ~5 min

Jaga artiklit

Päevatoimetaja

Kristel Veerus
Telefon 51993733
kristel.veerus@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis