Laadin videot...
1
foto

Koostisosad

  • 7-8 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  •  1 tl kardemoni
  • 1 tl soola
  • 100 g võid
  • 2,5 dl käesooja piima
  • 25 g pärmi

Täidis: 

  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 0,5 purki vaarikamoosi

Määrimiseks:

  • 1 muna

Serveerimiseks: 

  • Tuhksuhkrut

Valmistamine

Hõõru toasoe pärm soola ja 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, muna, ülejäänud suhkur, kardemon ja vähehaaval ka enamus jahust. Sega hulka ka toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks, lisades veel nii palju jahu, kuni tainas lööb kausi seinte küljest lahti. Jäta rätiku alla kerkima sooja kohta 45 minutiks kuni tunniks. Vormi jahusel laual tainas piklikuks rulliks, lõika sellest 8- 10 kuklit. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile üksteise kõrvale(u 8 tk) , jättes väikesed vahed kerkimiseks. Lase rätiku all veel 20 minutit kerkida. Määri pealt munaga ja puista üle pärlsuhkruga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u15 minutit või kuni pärg kaunilt kuldkollane. Lase jahtuda. Lõika kuklitelt kaaned maha, näpi väheke saiasisu välja ja täida moosiga. Vahusta koor vanillisuhkruga ja pritsi või tõsta lusikaga kuklitele. Tõsta kaas tagasi kukli peale ja puista tuhksuhkruga üle.

Valmistusaeg ~105 min

Jaga artiklit

Päevatoimetaja

Telefon 51993733
online@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis