Personaaltreener Rauno Rikberg soovitab rannahooajaks valmistumist viimasele minutile mitte jätta, mistõttu tasuks juba nüüd kosutavamad talvised road üha kergemate ja kevadisemate vastu vahetada.

„Talvekülmas tekkinud isude tagajärjel kogunenud lisakilode seljatamisel ei too püsivat muutust kiired spinati-lehtkapsa smuutidieedid, vaid pikemaajaline pühendumine. Selles mängivad peaosa nii teadlik toitumine kui regulaarne treening,“ selgitas Rikberg.

Personaaltreener soovitab esmalt vaadata üle oma senised toitumisharjumused ja tasahilju kehale kergemaid valikuid hakata tegema. Talviselt menüült üleminekuks soovitab ta proovida toidublogija Britt Paju põnevat retsepti küpsetuspaberisse peidetud hõrgust kanafileest. Viimase kõrge valgusisaldus hoiab kõhu kauem täis, madal rasvaprotsent aitab kontrollida päevast kaloraaži ning küpsetuspaberist aurukott garanteerib tõeliselt mahlase tulemuse.

Kanafilee kaaslasteks antud retseptis on viilutatud kartul, särtsakas paprika ja aromaatsed ürdid. Ja mis peamine – maitsev roog valmib lihtsa vaevaga ja kiirelt!

Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee - ühele

1 Talleggi eestimaine kanafilee

100 g kartulit

5 kirsstomatit

20 g paprikat

1 küüslauguküüs

paar tüümianioksa või pisut kuivatatud tüümiani

1 tl oliiviõli

soola, pipart

Alustuseks kuivata kanafilee majapidamispaberiga ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Koori kartul ja lõika õhemateks viiludeks. Koori ja viiluta ka küüslauguküüs ning poolita tomatid ja tükelda paprika.

Voldi küpsetuspaberileht (u 38x42 cm) keskelt pooleks ja lahti tagasi. Voltimisjoone lähedale paberi keskel lao kartulid, küüslauk, tomatid ja paprika ning aseta nendele kanafilee. Lisa tüümian. Vii vaba paberipool nüüd üle täidise ja rulli küpsetuspaberiääred koos poolkaarekujuliselt kokku, nii et täidis jääks justkui paberist pelmeeni sisse peitu. Ära rulli paberit liiga tihedalt kokku, vaid jäta kindlasti ka õhuke liikumisruum. Küpsetuskott valmis, aseta see 180-kraadisesse ahju u 25 minutiks. Pärast ahjust välja võtmist lase kanal u 5 minutit paberis „tõmmata“ ja alles seejärel serveeri. Vitamiinirohkeks maitseelamuseks serveeri valminud kõhutäie kõrvale ka värsket salatit.

Kui sööjaid on rohkem, valmista igaühele oma „kanapakk“!

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Denes Kattago
Telefon 51993733
denes.kattago@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis