PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid ahjumunadest maguskartuli-brownie'ni (3)
Hommikusöök:
Ahjumunad (ühele)
- 2 muna
- 50 g lõhefileelõiked
- 20 g beebispinatit
- 40 g ananassitükke
- 6 kirsstomatit
- 3 šampinjoni
- vett
- Himaalaja roosisoola
- musta pipart
- kuivatatud oreganot
- tüümiani
Määri ahjuvorm rasvainega ning eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vala vormi põhjale vett, nii et see oleks vaevu kaetud. Pese spinat ja aseta vormi põhjale.
Lisa sinna tomatid, poolitatud seened ja ananassitükid. Puista üle Himaalaja soola, musta pipra ja oreganoga. Kata vorm fooliumiga ning aseta 20 minutiks ahju. Eemalda foolium ning koksa õrnalt peale kaks muna. Pane vorm tagasi ahju umbes 15 minutiks, kuni muna on ideaalselt küps ehk veel õrnalt voolava rebuga, kuid tahke valgega. Serveerides lisa lõhefilee ja tüümian!
Lõunasöök:
Takod (viis tükki)
- 5 maisitaskut
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 1 riivitud porgand
- 200 g veisehakkliha
- 1 tass naturaalset tomatipastat
- ¼ tassi hakitud paprikat
- ¼ tassi punaseid ube
- ¼ tassi maisi
- 1 spl teravat tšillikastet
- 1 spl sojakastet
- parmesani juustu katmiseks
- oliiviõli praadimiseks
- hakklihamaitseainet
- itaalia vürtsisegu
- meresoola
- pipart
Kes soovivad eriti krõbedaid takosid, siis kuumutada ahi 180 kraadini. Maisitaskud asetada 5 minutiks ahju ning seejärel täita hakklihaseguga. Mina eelistasin maisitaskuid mitte küpsetada, kuna nii on takosid kergem süüa. Mida krõbedam, seda pudisevam.
Igaüks täidab oma tasku rohke kastmega ning puistab soovi korral peale ka juustu. Ay, caramba!
Snäkk:
Valgu-brownie'd maguskartulist (kaheksa ruutu)
- 3 muna
- 1 banaan
- 480 g kooritud ja riivitud maguskartulit
- 50 g toorkakaopulbrit
- 50 g šokolaadimaitselist valgupulbrit
- 20 g sulatatud külmpress kookosõli
- 2 tl küpsetuspulbrit
- noaotsatäis Himaalaja roosisoola
Klopi munad ja sega kokku kõikide ülejäänud koostisosadega. Kõige viimasena sega õrnalt sisse küpsetuspulber ja vala segu küpsetuspaberiga kaetud brownie-vormi. Küpseta 160 kraadi juures 35–40 min. Lase lahtises ahjus maha jahtuda ja lõika kaheksaks ruuduks. Kata soovi korral šokolaadikastme ja kakaonibsidega ning serveeri!
Õhtusöök:
Kitsejuustusalat (kahele)
- 250 g maguskartulit
- 250 g paprikat
- 200 g kanafileed
- 35 g kitsejuustu
- 30 g salatisegu või beebispinatit
- 30 g basiilikulehti
- 30 g lehtsalatit
- 25 g granaatõunaseemneid
- 25 g kuivatatud jõhvikaid
- 10 g kanepiproteiini (kanepiseemnetest jahvatatud proteiinipulber)
- 5 g neitsikookosõli
- 5 g vahtrasiirupit
- 5 g kanepiõli
- 2 spl kanepipähkleid
- 2 spl röstitud sibulat
- Himaalaja soola
- musta pipart
Paljas Porgand kirjutab oma tegemistest ja uutest retseptidest blogis, mida saad lugeda SIIT!
3 KOMMENTAARI