Trennikool | ÕL TV

PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid ahjumunadest maguskartuli-brownie'ni (3)

Merilin Taimre, 3. jaanuar 2018, 18:00
Merilin Taimre Jörgen Norkroos
Merilin Taimre on trenni- ja toitumisblogi Paljas Porgand eestvedaja. Ta on kirjutanud mitu raamatut, mis on pühendatud kõikidele kokkamishuvilistele, kel on vähegi soovi köögis rohkem katsetada ja uusi põnevaid maitseid proovida. Õhtuleht annab Trennikoolis teile mõned Merilin Taimre lemmikretseptid ühe päeva menüüst.

Hommikusöök:

Ahjumunad (ühele)

 
  • 2 muna
  • 50 g  lõhefileelõiked
  • 20 g beebispinatit
  • 40 g ananassitükke
  • 6 kirsstomatit
  • 3 šampinjoni
  • vett
  • Himaalaja roosisoola
  • musta pipart
  • kuivatatud oreganot
  • tüümiani

Määri ahjuvorm rasvainega ning eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vala vormi põhjale vett, nii et see oleks vaevu kaetud. Pese spinat ja aseta vormi põhjale.
Lisa sinna tomatid, poolitatud seened ja ananassitükid. Puista üle Himaalaja soola, musta pipra ja oreganoga. Kata vorm fooliumiga ning aseta 20 minutiks ahju. Eemalda foolium ning koksa õrnalt peale kaks muna. Pane vorm tagasi ahju umbes 15 minutiks, kuni muna on ideaalselt küps ehk veel õrnalt voolava rebuga, kuid tahke valgega. Serveerides lisa lõhefilee ja tüümian!

Lõunasöök:

Takod (viis tükki)

 

  • 5 maisitaskut
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 riivitud porgand
  • 200 g veisehakkliha
  • 1 tass naturaalset tomatipastat
  • ¼ tassi hakitud paprikat
  • ¼ tassi punaseid ube
  • ¼ tassi maisi
  • 1 spl teravat tšillikastet
  • 1 spl sojakastet
  • parmesani juustu katmiseks
  • oliiviõli praadimiseks
  • hakklihamaitseainet
  • itaalia vürtsisegu
  • meresoola
  • pipart

Kes soovivad eriti krõbedaid takosid, siis kuumutada ahi 180 kraadini. Maisitaskud asetada 5 minutiks ahju ning seejärel täita hakklihaseguga. Mina eelistasin maisitaskuid mitte küpsetada, kuna nii on takosid kergem süüa. Mida krõbedam, seda pudisevam.

Igaüks täidab oma tasku rohke kastmega ning puistab soovi korral peale ka juustu. Ay, caramba!

Snäkk:

Valgu-brownie'd maguskartulist (kaheksa ruutu)

 
  • 3 muna
  • 1 banaan
  • 480 g kooritud ja riivitud maguskartulit
  • 50 g toorkakaopulbrit
  • 50 g šokolaadimaitselist valgupulbrit
  • 20 g sulatatud külmpress kookosõli 
  • 2 tl küpsetuspulbrit 
  • noaotsatäis Himaalaja roosisoola

Klopi munad ja sega kokku kõikide ülejäänud koostisosadega. Kõige viimasena sega õrnalt sisse küpsetuspulber ja vala segu küpsetuspaberiga kaetud brownie-vormi. Küpseta 160 kraadi juures 35–40 min. Lase lahtises ahjus maha jahtuda ja lõika kaheksaks ruuduks. Kata soovi korral šokolaadikastme ja kakaonibsidega ning serveeri!

Õhtusöök:

Kitsejuustusalat (kahele)

 

  • 250 g maguskartulit
  • 250 g paprikat
  • 200 g kanafileed
  • 35 g kitsejuustu
  • 30 g salatisegu või beebispinatit
  • 30 g basiilikulehti
  • 30 g lehtsalatit
  • 25 g granaatõunaseemneid
  • 25 g kuivatatud jõhvikaid
  • 10 g kanepiproteiini (kanepiseemnetest jahvatatud proteiinipulber)
  • 5 g neitsikookosõli
  • 5 g vahtrasiirupit
  • 5 g kanepiõli
  • 2 spl kanepipähkleid
  • 2 spl röstitud sibulat
  • Himaalaja soola
  • musta pipart

Paljas Porgand kirjutab oma tegemistest ja uutest retseptidest blogis, mida saad lugeda SIIT!

Samal teemal

7. jaanuar 2018, 11:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid tiramisupudrust Snickersi jäätiseni
5. jaanuar 2018, 18:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid kitsejuustuburgerist spinatifalafelideni
8. detsember 2017, 18:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid šokolaadiomletist baklažaanilasanjeni
6. detsember 2017, 18:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid piparkoogipudrust kookoselaksani

3 KOMMENTAARI

u
unistan ka sellistest söökidest 4. jaanuar 2018, 19:05
paljas porgand tule mulle naiseks!
f
fgh 3. jaanuar 2018, 20:44
vähemalt ei ole miski järjekordne vegan-kaerahelbeke
Loe kõiki (3)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee