Õllene jõuluhõrgutis seapõsest (Marek Metslaid)

Toiduakadeemia kokad Tarvo Kullama ja Urmas Tiigivee soovitavad aasta tähtsaima toidulaua ehtida eestlastele armsa sealihaga ning panna oma kulinaarsed oskused proovile šokolaadises porteris podisenud seapõse hautisega.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on põsk eriline lihatükk, sest on samal ajal nii taine kui mahlane ning muutub eriti hõrguks suutäieks just pärast pikka küpsemist.

„Toiduakadeemia kokkade retsepti muudab jõuludele kohaselt pidulikuks porter, mis lisab pehmele lihale ka šokolaadist tummisust ja humalate mõrkust. Pikalt tumedas õlles küpsenud seapõsk on tume kui öö ja nii pehme, et noa võib sahtlisse unustada – iga lihatükk mureneb kahvli puudutuse all tuhandeks suus sulavaks tükiks,“ lubab Potisepp.

Toiduvalmistaja rõõmuks ei võta põskedest jõuluhõrgutise ettevalmistused rohkem kui veerand tundi ning neljatunnise küpsetustöö teeb ära hoopis ahi. Nii jääb rohkem aega ülejäänud jõulutoimetusteks!

Vaja läheb: 2 kg seapõski, 2 sibulat, soola, pipart, 0,5 l porterit, 100 g võid, 50 g lambasalatit, 50 g beebispinatit

Valmistamine: Puhasta põseliha ja lõika suuremateks kuubikuteks (3x3 cm). Puhasta ka sibul ja küüslauk ning lõika tükkideks. Tõsta pann tulele ja prae võis liha, sibul ja küüslauk ning pane seejärel haudepotti. Vala liharoog porteriga üle ning pane haudepotiga 140 kraadi juurde 4 tunniks ahju küpsema. Valminud jõuluhõrgutis serveeri beebispinati ja lambasalatiga.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Marvel Riik
Telefon 51993733
marvel.riik@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis