Jõulud

Purgikapsas pühadelauale (56)

Kersti Eero, 16. detsember 2017, 00:01
Klassika: Traditsiooniliselt seisavad eestlase jõululaual hautatud kapsad ja verivorst. Foto: Tiina Kõrtsini
Kui soetate jõulukapsad poeriiulilt purgiga või supermarketi sooja toidu letist, säästate oluliselt aega. Enamikku meie järjekordsel pimetestil proovitud kapsaid võib pühadelaual julgesti pakkuda, ainult et kolmandik neist sobiks pigem desserdiks kui jõuluprae kõrvaseks. Üks kapsas võis žüriilt koguda maksimaalselt 90 punkti. 

Kuna peale verivorstide on eestlaste jõululaual aastakümneid seisnud ka kauss hautatud hapukapsastega, maitsesime oma järjekordsel pimetestil üheksat suurpoodidest leitud praekapsaid. Sama palju kui testitavaid – ehk üheksa – kogunes toimetuse kööki ka sööjaid. Kuna oleme oma pimetestidel hindeid pannud alati kümnepallisüsteemis, võis üks toode koguda maksimaalselt 90 punkti. 

Kõigi Õhtulehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

23. detsember 2017, 00:01
Kuidas sünnib verivorst: katsetamiseks võib kuluda kuni 100 kilo vorsti
18. november 2017, 00:01
Milline verivorst maitseb kõige paremini?

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee