Jõulud

Tummine glögi-ploomikook  

Retsept: Pille Petersoo, Nami-Nami, 20. detsember 2017, 12:12
 PantherMedia / Scanpix
Glögi-ploomikoogi võiks valmis küpsetada paar päeva enne serveerimist. Siis tulevad maitsed paremini esile. Soovi korral kaunista kook valge šokolaadiga. Retsepti autor on Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo.

Vaja läheb: 200 g kuivatatud ploome, 3 dl glögi (retseptis A. Le Coqi Imperial Glögg), 200 g 82% võid, 200 g nisujahu, 1 sl vanillsuhkrut, 2 tl küpsetuspulbrit, 0,5 tl söögisoodat, 125 g suhkrut, 2 muna, soovi korral kaunistamiseks valget sulašokolaadi.

Valmistamine:

Lõika kuivatatud ploomid väiksemateks tükkideks. Pane koos glögiga väiksesse potti ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni ploomid on pehmed.

Tõsta pott tulelt, lisa väikeste tükkidena või, lase sulada. Sega läbi ja lase veidi jahtuda.

Sega juurde suhkur ja klopi hulka munad.

Sega kuivained (jahu, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sooda), lisa ploomi-või-munasegule, kalla võitatud ja manna või riivsaiaga üle puistatud rõngasvormi.

Küpseta 175kraadises ahjus umbes 50 minutit.

Samal teemal

27. detsember 2017, 11:34
Glögi: menukal jõulujoogil on pikk ajalugu ja palju maitsenüansse
24. detsember 2017, 11:54
MMM...Glögis marineeritud lõhe
18. detsember 2017, 14:31
Granaatõunaglögi ingveriga kahele

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee