Trennikool | ÕL TV

PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid piparkoogipudrust kookoselaksani 

Merilin Taimre, 6. detsember 2017, 18:00
Merilin Taimre Jörgen Norkroos
Merilin Taimre on trenni- ja toitumisblogi Paljas Porgand eestvedaja. Ta on kirjutanud mitu raamatut, mis on pühendatud kõikidele kokkamishuvilistele, kel on vähegi soovi köögis rohkem katsetada ja uusi põnevaid maitseid proovida. Õhtuleht annab Trennikoolis teieni mõned Merilin Taimre lemmikretseptid ühe päeva menüüst.

Hommikusöök:

Piparkoogipuder (ühele)

 
  • 100 g riivitud suvikõrvitsat
  • 100 g munavalgeid
  • 35 g kaerahelbeid
  • 1 spl toorkakaopulbrit
  • ½ tl kaneeli
  • ¼ tl piparkoogivürtsisegu
  • ¼ tl ingveripulbrit
  • noaotsatäis Himaalaja soola
  • mandlipiima keetmiseks
  • metspähkleid kaunistamiseks
  • vahtrasiirupit kaunistamiseks
  • piparkooke kaunistamiseks

Keeda kaerahelbed ja suvikõrvits mandlipiimas pehmeks. Alanda kuumust ja klopi sisse munavalged. Seejärel lisa kakao, vürtsid ja soovikorral veel vahtrasiirupi (koguseid kohandada maitse-eelistuste järgi). Serveeri purustatud pähklite, vahtrasiirupi ja piparkookidega.

Lõunasöök:

Vegan kõrvitsa-kookoselakse musta oa nuudlitega (kahele)

 

Laksa:

  • 400 ml kookoskoort 
  • 200 g kõrvitsat
  • *200 g kollaseid + rohelisi ube
  • 2 spl laimimahla (1 väike laim)
  • 2 spl kookospalmi suhkrut 
  • 1 tl sulatatud extra virgin kookosõli
  • 1 tl rohelist karripastat
  • 1 tl Lien Ying Garam Masala vürtsi 
  • 1 tl Lien Ying jahvatatud vürtsikööment 
  • 1 tl Lien Ying karrit 
  • 1 tl Lien Ying jahvatatud kurkumit 
  • 1 tl Himaalaja roosisoola
  • ½ tl küüslaugupulbrit 
  • ½ tl jahvatatud ingverit

Serveerimiseks:

  • 70 g a la eco mustadest ubadest spagette 
  • seesamiseemneid
  • 2 laimisektorit
  • koriandrit

Snäkk:

Müslibatoonid kolme koostisainega

 

  • 1 tass kaerahelbeid
  • ½ tassi leotatud datleid
  • ⅓ tassi šokolaadimaapähklivõid
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • näputäis meresoola

Leota datleid kuumas vees kuni 10 minutit ning jäta leovesi alles. Aseta kõik koostisained köögikombaini ning mikserda, kuni moodustub tükiline taignataoline mass. Kui taigen on liiga kuiv ja ei taha väga ringi liikuda, siis lisa paar supilusikat leovett. Veendu, et segu üle ei mikserdaks, kuna batoonid peaksid olema üpriski tükilised. Suru taigen väikesesse küpsetuspaberiga kaetud vormi ning aseta tunniks sügavkülma. Lõika ristkülikukujulisteks batoonideks ning naudi!

Õhtusöök:

Rosmariini-sidruni ahjulõhe (kahele)

 
  • 2 lõhefileed (u 200g)
  • ½ viilutatud sidrunit
  • 1 spl hakitud rosmariini
  • 1 tl küüslaugumaitselist oliiviõli
  • meresoola
  • musta pipart

Eelkuumuta ahi 200 kraadi juurde. Määri lõhefileed oliiviõliga kokku ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta meresoola, pipra ja rosmariiniga. Seejärel kata sidruniviiludega ning küpseta ahjus umbes 20-30 minutit, kuni lõhe on läbinisti küps. Serveeri seda tervislike rasvhapete allikat värske salatiga!

Paljas Porgand kirjutab oma tegemistest ja uutest retseptidest blogis, mida saad lugeda SIIT!

Samal teemal

7. jaanuar 2018, 11:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid tiramisupudrust Snickersi jäätiseni
5. jaanuar 2018, 18:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid kitsejuustuburgerist spinatifalafelideni
3. jaanuar 2018, 18:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid ahjumunadest maguskartuli-brownie'ni
8. detsember 2017, 18:00
PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid šokolaadiomletist baklažaanilasanjeni

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee