PALJA PORGANDI TOITUMISKAVA: retseptid porgandikoogipudrust kevadrullideni (4)
Hommikusöök äsjailmunud pudruraamatust „Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale“:
Porgandikoogi-tahini-puder (ühele)
- 1 banaan
- (100 g munavalgeid – veganitel välja jätta)
- 100 g riivitud porgandit
- 35 g kaerahelbeid
- 15 g tahinit
- 300 ml vett/mandlipiima
- 1 spl vahtrasiirupit
- ½ tl kaneeli
- ¼ tl ingveripulbrit
- noaotsatäis Himaalaja soola
- Kreeka pähkleid
Keeda kaerahelbed ja riivitud porgand vees/mandlipiimas pehmeks. Lisa munavalged ja klopi vahtu. Püreesta pool banaani kahvliga ja lisa pudrule. Maitsesta puder kaneeli, ingveri ja soolaga. Serveerides nirista puder üle tahini ja vahtrasiirupiga ning kaunista purustatud Kreeka pähklite ja ülejäänud viilutatud banaaniga.
Lõunasöök:
Baklažaanipitsa
- ½ baklažaani
- oliiviõli
- meresoola
- pipart
- soovipäraseid pitsakatteid
Lõika baklažaan pikuti u 2 cm paksusteks viiludeks, puista peale soola ning lase 30 minutit seista. Seejärel kuivata paberrätiga. Pintselda üle oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta 180-kraadisesse ahju u 5 minutiks, võta välja ning lisa soovipärased pitsakatted (mida soovid küpsetada). Seejärel aseta järjekordseks 5 minutiks ahju ning kata veel soovipäraste lisanditega (mida küpsetada ei soovi). Serveeri, kuni baklažaan on veel soe!
Snäkk:
Vietnamipärased värsked kevadrullid meelepärasega
- 9 lehte Lien Ying riisipaberit
- 100 g viilutatud graaviforelli
- 50 g Thai Choice pruuni riisi Vermicelli nuudleid
- 1 porgand
- ½ peeti
- ¼ kurki
- rohelisi lehti (spinat, rukola vms)
- seesamiseemneid
- Serveerimiseks: satay kastet (kodutehtut)
Õhtusöök:
Vegan kikerherne karri
- 400 g sügavkülmutatud porgandi, brokkoli, lillkapsa segu
- 300 g keedetud kikerherneid
- 75 g maapähklivõid
- 3 küüslauguküünt
- 1 laimi mahl
- 500 ml kookospiima
- 3 spl rohelist karripastat
- 3 spl sojakastet
- 1 tl karri pulbrit
- ½ tl garammasala pulbrit
- ½ tl jahvatatud kurkumit
- ½ tl jahvatatud vürtskööment
- Himaalaja soola
- musta pipart
- Lillkapsariis:
- 600 g lillkapsaõisikuid
- 3 küüslauguküünt
- 1 tl neitsioliiviõli
- Himaalaja soola
- musta pipart
- Kaunistamiseks koriandrit
Vala kookospiim potti ja too keemiseni koos külmutatud köögiviljadega.
Kui köögiviljad on üles soojenenud ja pehmenenud, lisa hulka küüslauk ning püreesta saumiksriga ühtlaseks püreeks. Seejärel sega hulka kõik ülejäänud koostisained, maitsestades soola ja pipraga tunde järgi. Jäta riisi valmistamise ajaks potti podisema, et kaste pakseneks. Lillkapsariisi jaoks purusta lillkapsaõisikud koos küüslauguga köögikombainis peeneks riisitaoliseks massiks. Kuumuta pannil väheke õli ja prae riis madalal kuumusel kuldseks, maitsestades seda soola ja pipraga. Serveeri karrit koos lillkapsariisi ja koriandriga!
4 KOMMENTAARI