Eesti uudised

Piimatootjad ja võimeistrid tõdevad, et või maitseomadused paneb paika lehmade ninaesine ja koore pastöriseerimise temperatuur

Millest sõltub või maitse? (15)

Arvo Uustalu, 30. september 2017, 00:03
KINDEL KVALITEET: Torma põllumajandusosaühingu farmijuhataja Liivi Pavlihhina demonstreerib  kangelaslehm Volgat, kellele kuulub päevalüpsi rekord – 87,1 liitrit. Kusjuures Volga piima rasvasisaldus ulatub stabiilselt kuue protsendi ligi.Foto: Foto: Torma põllumajandusosaühing

Viimaste nädalate võipõud on meie poelettidele toonud ka kaugemate maade leivamääret. Ühelt poolt võib lisanditeta võide vahel mingeid maitsenüansse tabada, kuid teisalt jääks tavainimene pimetestis võide eristamisega ilmselt hätta.

Torma põllumajandusosaühingu juht Ahto Vili ütleb, et piima ja selle kaudu ka või maitset mõjutab kõige enam see, mida vissid söövad. Samas lisab ta, et kuna tänapäeval on toorpiima kvaliteet väga kõrgeks aetud, siis kukub ära isegi võimalus, et riknenud silo söönud lehmade piim tootmisse jõuaks.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19. oktoober 2017, 13:04
Veisekari hävitas Raplamaal tuhandeid kuuseistikuid
15. september 2017, 19:38
FOTOD | LETID TÜHJAD: võiostuhullus jõudis Viljandisse
14. september 2017, 17:13
Võipaanikaks pole põhjust, toidu hinnad tõusevad nagunii

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee