Eesti uudised

Piimatootjad ja võimeistrid tõdevad, et või maitseomadused paneb paika lehmade ninaesine ja koore pastöriseerimise temperatuur

Millest sõltub või maitse? (15)

Arvo Uustalu, 30. september 2017, 00:03
KINDEL KVALITEET: Torma põllumajandusosaühingu farmijuhataja Liivi Pavlihhina demonstreerib  kangelaslehm Volgat, kellele kuulub päevalüpsi rekord – 87,1 liitrit. Kusjuures Volga piima rasvasisaldus ulatub stabiilselt kuue protsendi ligi. Foto: Torma põllumajandusosaühing
Viimaste nädalate võipõud on meie poelettidele toonud ka kaugemate maade leivamääret. Ühelt poolt võib lisanditeta võide vahel mingeid maitsenüansse tabada, kuid teisalt jääks tavainimene pimetestis võide eristamisega ilmselt hätta.

Torma põllumajandusosaühingu juht Ahto Vili ütleb, et piima ja selle kaudu ka või maitset mõjutab kõige enam see, mida vissid söövad. Samas lisab ta, et kuna tänapäeval on toorpiima kvaliteet väga kõrgeks aetud, siis kukub ära isegi võimalus, et riknenud silo söönud lehmade piim tootmisse jõuaks.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

19. oktoober 2017, 13:04
Veisekari hävitas Raplamaal tuhandeid kuuseistikuid
15. september 2017, 19:38
FOTOD | LETID TÜHJAD: võiostuhullus jõudis Viljandisse
14. september 2017, 17:13
Võipaanikaks pole põhjust, toidu hinnad tõusevad nagunii

15 KOMMENTAARI

k
30. september 2017, 21:38
Kui lüpsta lehma niimoodi, et tal on jalad harkis, siis võib võil hiljem kerge sõnniku maitse juures olla. Niiet mõõdukust lüpsmisel!
r
rasvahani 30. september 2017, 21:37
Määrige pähe omale see või. Kui pole, sööge margariini, kui pole määrige rasva, kui pole, siis pange lihatükk niisama leivale. Mina üldse võid ei söö ja pole häda midagi.
Loe kõiki (15)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee