Piimatootjad ja võimeistrid tõdevad, et või maitseomadused paneb paika lehmade ninaesine ja koore pastöriseerimise temperatuur
Millest sõltub või maitse? (15)
, 30. september 2017 00:03
KINDEL KVALITEET: Torma põllumajandusosaühingu farmijuhataja Liivi Pavlihhina demonstreerib kangelaslehm Volgat, kellele kuulub päevalüpsi rekord – 87,1 liitrit. Kusjuures Volga piima rasvasisaldus ulatub stabiilselt kuue protsendi ligi.Foto: Foto: Torma põllumajandusosaühing
Viimaste nädalate võipõud on meie poelettidele toonud ka kaugemate maade leivamääret. Ühelt poolt võib lisanditeta võide vahel mingeid maitsenüansse tabada, kuid teisalt jääks tavainimene pimetestis võide eristamisega ilmselt hätta.
Torma põllumajandusosaühingu juht Ahto Vili ütleb, et piima ja selle kaudu ka või maitset mõjutab kõige enam see, mida vissid söövad. Samas lisab ta, et kuna tänapäeval on toorpiima kvaliteet väga kõrgeks aetud, siis kukub ära isegi võimalus, et riknenud silo söönud lehmade piim tootmisse jõuaks.
Edasi lugemiseks:
Digipaketiga saad lugeda kõiki Õhtulehe, Naistelehe, Tiiu, Nipiraamatu, Kodukirja, Toidutare, Eesti Ajaloo ja Kalale! Looduses artikleid. Lisaks saad lugemisõigust jagada 4 sõbraga. Tellimus olemas? Logi sisse
15 KOMMENTAARI