Elu

GALERII | Tallinna uusim restoran Rae Meierei pidas avapeo ärieliidi ja Liis Lemsalu kuuma sõu saatel (13)

Toimetas Meisi Volt, 15. september 2017, 12:27
Rae Meierei avapidu Meisi Volt
Eesti Maitsete Saatkond avas Tallinna vanalinnas omanäolise Rae Meierei, mille märksõnadeks on juustutootmine, ainulaadne sisekujundus, autorikokteilid ja mitmekülgne menüü.

Restorani kaheaastast teostusprojekti juhtis projekti autor, tuntud restoranipidaja ja restauraator Pavel Gammer, kes on hoolikalt läbi mõelnud interjööri ja menüüga seonduvad detailid.

Köögifilosoofia lõi mainekas tippkokk Dmitri Rooz, kes esindas tänavu Eestit kokkade olümpiaks peetava Bocuse d'Or'i finaalis. „Soovisime Eesti toidu- ja restoranimaailma tuua midagi täiesti uut, kartmata erineda,“ ütleb Rooz.

Samal teemal

Kahe aasta jooksul valminud restorani menüüs on enam kui 60 rooga, mille hulgas on nii koduseid maitseid kui ka ülemaailmseid toidutrende.

„Üks on aga kindel: meie kööki iseloomustavad lihtsad, värsked ja puhtad maitsed,“ räägib tippkokk, et nii mitmedki road põhinevad nende enda tehase juustudel. Esmajärjekorras soovitabki Rooz külalistel proovida majajuustusid.

Kohapeal asuvas meiereis valmivad juustusõprade rõõmuks koorejuust stracciatella, erineva pehmusastmega mozzarella, juustupall burrata, ricotta ja ahjus küpsetamiseks mõeldud halloumi. Meistrid õpetas väljakogenud itaallane Massima Mercandino. Edaspidi laiendab tootmist noor ja andekas MIhkel Kalbus, kes on ka üks menüü ja kokteilikaardi väljatöötajatest.

Jookide poolt väärivad mainimist majakokteilid, erinevaid veine on pakkuda 130, millest lausa 25 saab osta ka klaasiga.

350 kohaga Rae Meierei on üks Eesti suurimaid restorane. Sisekujundus on loodud industriaalses võtmes ja inspireeritud art deco'st, tuues esile palju originaalseid valgusteid ja disainielemente, mis on pärit reisidelt üle maailma. Külastajate päralt on mitmetasandiline suur saal, kus on hea jälgida avatud köögis askeldavaid kokkasid. Rae Meierei asub Tallinna vanalinnas aadressil Dunkri 5.

13 KOMMENTAARI

t
Tere! 15. veebruar 2018, 07:05
Loe pealkirja uuesti! Jutt ei käi restoranist! Teema on jälle raha pesust! Kuidas tehti laenu kontor mis tänaseks pankrottis ja kuidas saadi ehk jōuti kuritegevusele lōpp teha
ä
Äge. 14. veebruar 2018, 19:37
Vaat see on Eesti koorekiht,keda igas pulmas ja igal matusel näha võib.Kindlasti presidendi kt. vastuvõtul ka jälle kohal.Tõesti tore riigikene meil.
Loe kõiki (13)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee