Elu

50 NIPPI | SÖÖ END ILUSAKS! Patuvaba tordi retsept (11)

Anu Saagim, 2. september 2017, 01:53
Suurepärast patuvaba torti valmistatakse kohvikus ISU Erlend Staub
On pidupäevi, mida me ei kujuta ilma tordita ettegi. Sestap tõttab mõni seda ostma kondiitriärisse, teine valmistab maiuse ise. Paljude suureks lemmikuks on patune toorjuustu kook.  

Sättisime seekord koos bikiinifitness staari Evelin Ainomäega sammud Pirita kohvikusse ISU, kus valmistatakse toorjuustu kooke ja torte nii gurmaanidele, kui ka kaalujälgijatele. 

Patuvaba tordi retsept Erlend Staub

Samal teemal

Evelin: Sooviksin süüa kolm korda päevas ehtsat juustukooki, aga kahjuks pole see kasulik, sest toorjuustu rasvaprotsent on tohutult suur.  Kui soovid vahel patustada juustukoogiga, siis vali lahjem variant. Ehk siis, ole nutikas ja sega toorjuust pooleks maitsestamata jogurti või lahja kohupiimaga.  

Loomulikult jumaldame me kõik seda ehtsat juustukooki, aga kui te vaesekesed teaksite, kui palju klassikalise toorjuustu koogi tükk meile kaloreid ja rasva annab, siis me pigem jätaksime selle söömata. 

Lahjaks toorjuustu koogiks soovitan kasutada maitsestamata jogurtit, mangopüreed, kuhu on lisatud ka maasikaid ja põhi on tehtud täistera kaerahelvestest ja kookosõlist. Sellist kooki võib nautida kas või iga päev ja mingist ülekaalust pole juttugi. 

Vaata videot!

Aga miks mitte valmistada mangost ja kaerahelvestest täiuslik juustukoogi laadne maius kahele ka argipäeviti, milles on kodujuustu, kaerahelbeid, mangot ja parapähkleid.

Koostisained

50 g kaerahelbeid

20 g parapähkleid

1/2 vanillikauna seemned

160 g nõrutatud kodujuustu

10 g steviat (looduslik suhkruasendaja)

1 želatiinileht

pisike karbitäis vaarikaid

1/2 mangot

püreestatud 2 lusikatäit laimimahla

  • Sega kaerahelbed hakitud parapähklitega. Pane segu kahe kõrge magustoidupokaali põhja ja vajuta kokku.
  • Aseta želatiinileht 10 minutiks külma veega täidetud kaussi.
  • Pane kodujuust, suhkuruasendaja ja vanill kastrulisse ja vispelda madalal kuumusel, kuni segu muutub ühtlaseks.
  • Tõsta kastrul tulelt, lisa kuivaks pigistatud želatiin ja sega hoolega, kuni see sulab segu hulka.
  • Vala segu helvestest põhjale.
  • Lase magustoidul vähemalt kaks tundi külmikus seista.
  • Sega mango laimimahlaga. Olenevalt mango küpsusest lisa vajaduse korral magustamiseks agaavisiirupit.
  • Serveerimiseks vala mangokaste juustukookidele ning kaunista värskete vaarikate ja pähklipuruga

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee