Eesti uudised

Närvikõdi toidulauas: taevarestoran rõhub Eesti saartele (1)

Kersti Eero, 6. juuli 2017, 17:23
Soome tippkokk Sasu Laukkonen (pildil) kostitas eestlasi taevarestoranis koos meie meeste Tõnis Siiguri ja Mihkel Heinmetsaga.Foto: Tiina Kõrtsini
Kaheksandat suve kraanaga Viru hotelli 13.-14. korruse kõrgusele vinnatava söögilaua katavad tänavu Hiiumaa, Saaremaa ja Prangli kokad. Vahepeal kuulsaid kokki   Eesti taevasse lennutanud Dinner in the Sky on Eesti maitsete juurde tagasi jõudnud.

“Oleme tutvustanud maailmakuulsaid Michelini tärniga pärjatud kokkasid ja jõudnud ringiga tagasi Eestisse,” kinnitab Dinner in the Sky eestvedaja Risto Meigas, et Eesti toidukultuuris on nii palju, mille üle uhke olla.

Hiiumaalt, Saaremalt ja Pranglilt pärit külalisrestoranid lubavad pakkuda Tallinna taeva all parimat oma kandi maitsetest. Hiiumaa restorani Ungru Resto peakokk Andrus Talvari loetleb Hiiumaa maitseteks kadaka, lamba, kala ja veise ning nimetab oma hingega tehtud toitu isegi erilises soul-food-võtmes valmistatuks. “Meil on hea meel tõsta hiidlaste maitsed uutesse kõrgustesse,” märgib Talvari.

Ungru resto peakokk Andrus Talvari lubab Merepäevade ajal hiidlaste maitsed lennutada uutele kõrgustele. Foto: Renee Altrov

Lisaks Ungru Restole saab Merepäevade ajal pilvepiiril proovida Saaremaa Egoismi ja Prangli Saare-resto roogi.

Kuulsuste galerii Eesti taevas

Eestisse jõudis Dinner in the Sky esmakordselt 2010. aastal. Õllesummeril oli avatud Saku taevapubi, kuhu pääsemiseks tuli   lasta end kraanaga 40 meetri kõrgusele vinnata. Õlle ja salati eest tuli toona välja käia 300 krooni ja korraga sai endale närvikõdi lubada 22 inimest.

Järgmisel aastal kostitas restorani MEKK peakokk Rene Uusmees rahvast juba Rotermanni kvartalis. Kolmandal suvel hakkasid pilvepiiril kokkama Michelini mehed - Daniel Lindeberg Rootsist ja Samuli Wirgentius Soomest.

Soome tippkokk Sasu Laukkonen (pildil) kostitas eestlasi taevarestoranis koos meie meeste Tõnis Siiguri ja Mihkel Heinmetsaga.Foto: Tiina Kõrtsini

2013. tõusid lisaks kolmele köögipealikule - Soome parima restorani Chef & Sommelier peakokale Sasu Laukkonenile ning Eesti oma tippudele Tõnis Siigurile ja Mihkel Heinmetsale – esimest korda taeva alla ka džässmuusikud. Järgmisel aastal juhatas kraana otsas kõikudes vägesid Bocus d'Ori võitnud norrakas Geir Skeie.

2015. aastal toimetasid Viru hotelli 13.-14. korruse kõrgusel peakokkadena pikaaegne Pädaste poiss Peeter Pihel ja korduvalt Läti parimaks restoraniks valitud Vincenti peakokk Martins Ritins. Eelmisel aastal pakuti külalistele Soome tippkoka Filip Langhoffi roogasid.

Samal teemal

17. juuli 2017, 14:21
ÕHTULEHE VIDEO | 45 meetri kõrgusel einestanud Maia Vahtramäe elu hirmud ei kammitse

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee