Foto: Alar Truu
Arvamustoimetus 22. veebruar 2017 17:05
Õhtuleht uuris arvamuskülje autoritelt, kuidas nad tänavu vabariigi aastapäeva tähistavad.

Tiina Tuum, kolumnist: Meil on sõbrannadega saanud traditsiooniks vabariigi aastapäeva õhtul koos kontserti vaadata ning valmistada ette väike külmlaud rahvustoitudest. Kõik tuleb ise ette valmistada: sült, rosolje, singirullid, täidetud munad, kiluvõileivad. Isamaalised laulud, tants ja trall ning lapsed kuuluvad peo juurde. Vahel oleme ka pidulikult majalippu heisanud. Koos hümniga.

Aastapäeva päeval meeldib mulle pärast paraadi linnas jalutada. Võõrad inimesed tulevad vastu ja soovivad head aastapäeva. Kohvikutes on kõik sõbralikud, sõdurid marsivad linnas ja laulavad nagu vanas filmis. Kuidagi suur rõõm ja õnn on siis kodus olla.