Jõulud

Seakoot õlles hautatud hapukapsaga - neljale 

Allikas: Kochi Aitade peakokk Jan Levkoi, 22. detsember 2016, 15:56
Foto: Tiina Kõrtsini
Valmistamisaeg: 2,5–3 tundi.

 

Vaja läheb: 4 seakooti, 100 g Vene sinepit, 100 g õunapüreed, 100 g sibulat, 100 g porgandit, 5 loorberilehte, 1 kg hapukapsast, 2 pudelit (0,33 l) porterit, 200 g suhkrut, soola, pipart.

 

Kaste: 50 g võid, 50 g jahu.

 

Valmistamine: maitsesta seakoodid soola, pipra, õunapüree ja sinepiga. Aseta need ahjunõusse. Lisa sinna ka puhastatud ja tükeldatud porgand, sibul ja loorber. Küpseta koote 115kraadises ahjus 2-3 tundi.

Kui koodid on valmis, kurna neilt praeleem. Kuumuta jahu pannil võis ja lisa siis praeleemele. Kuumuta kastet vaiksel tulel, ise seda segades, kuni kaste pakseneb.

Pane kapsas potti, lisa ka suhkur ja õlu. Hauta 1,5-2 tundi.

Samal teemal

23. detsember 2016, 04:00
Turult saab kilo hapukapsast kahe, poest pea ühe euroga

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee