Jõulud

Viis sagedast viga, mida perenaised jõuluprae küpsetamisel tegema kipuvad (39)

LISA KOMMENTAAR

Viga nr.6 16. detsember 2016 00:42
Te õpetate inimesi üle päeva risti vastupidi!
Aili 14. detsember 2016 23:05
Mina küpsetan 15min 20ga ja 4 tundi 100ga Liha jääb mahlane ja pehme
Priit 14. detsember 2016 23:46
Aili, sul on toas ka rohkem sooja kui 20.
Laura 14. detsember 2016 20:38
Kasutada vöib prae valmistamisel kupsetuskotti(näiteks).
Silja Paavle le 14. detsember 2016 17:54
Teiste vigu sa näed aga enda vigu ei näe, et pead vähemalt 50 kilo alla võtma ja unusta see ahjupraad ära.
Moderaator arvas, 14. detsember 2016 17:42
et kui mina, mees, vältimaks vigu, teen ahjuprae ise, suunas minu kommentaari modereerimisele. Vot kus tegelane! Moderaatori arvates ikka mehed süüa teha ei tohi.
ära muretse 15. detsember 2016 15:04
ma kirjutasin eile kommi ja suunati modereerimisele ja alles täna ilmus.
Setu. 14. detsember 2016 16:29
Kulõh sa tark Silja Paavle kirotat niimuudu, " Sa kasutad nüri nuga " . Ku sa ni tark olt sis ütle mullõ midä ma pia nürü väidsega tegemä ? Sa Siljakõnõ ajat õks nilbõt juttu, Mutku näri nuga näri nuga sa muud ei mõistaki.
Et ei tuleks kuuendat viga, 14. detsember 2016 16:15
ei lase ma naisel ahjupraadi valmistada. Seda tuleb teha tunnetega. Tean, et saab hea.
päris hea 14. detsember 2016 15:52
Üle pika aja üks asjakohane jutt.Seekord on tegemist asjatundjaga .
kopikas 14. detsember 2016 17:30
see on ju vana tõde ei miskit uut !

109 s kokk. 14. detsember 2016 15:21
Istume puhketoas tõmbame hinge. Anti õhtuleht lugeda, soovitan kõigile eesti inimestele ärge lugege seda lehte.
puupliidi all on mõeldud praeahju, 14. detsember 2016 14:38
jah,saab pliidil toiduvalmistamise käigus prae praeahju pista küll,sest niikaua kui pliidil muud valmistatakse(kartulid,kapsad jms.)niikaua liha podiseb praeahjus.
Omal on küll el.pliit,kuid tean veidi puupliitidest.
Ise olen liha el.praeahju toppinud,kuid kommidest loen,et olen vigu ka teinud,nt.see,et liha peab tugeva kuumusega(200 kraadi)laskma "keema"ja siis kuumust maha võtma 100 kraadini.Siis väiksema kuumusega tuleb pehmem.Pole veel proovinud,on siis nii v mitte.?
Kokk. 14. detsember 2016 14:11
100 % talunaise poolt. Esiteks meeldis talunaise poolt hea sõna kohupiim mis on õige mitte mingisugune kodujuust. juustud jäävad juustudeks. Makaronid jäävad makaronideks mitte mingisugusteks pastadeks. Pastad on ikka pastad, hambapasta, tomatipasta, kalapasta jne edasi. Kui inimene teab midagi loom ehk piim hapetest siis liha ei hoita külmkapis mitte eriti üle tunni. Olgem ausad siin see õpetus on ikka totter küll. oi pean minema oleks palju rääkinud köök ootab.
14. detsember 2016 14:41
Kohupiim ja kodujuust on erinevad toiduained, tooraine on sama
14. detsember 2016 14:43
Kokk kaitseb perenaist st kaitseb iseennast, sest on üks ja sama isik
/ le. 14. detsember 2016 15:08
Mind hämmastab inimesel pole nime mida sa veel teistest rumalatega räägid siin rumala nimetuga. Sa oled nii ruma ei loe nimesid sellepärast ei oska või ei tea oma nimegi. Kuidas saab olla sama inimene kui kokk nimetab Talupeenaist talunaiseks. Oo jee, inimeste haridust ja mõistust.
14. detsember 2016 15:34
Täpselt ja siis omakorda veel ühe kommentaariga sõimab teisi mõistusetuteks. üks ja sama käekiri kumab läbi. ei tea, miks perenaine- kõiketeadja nii pöördes on?
15:08 15. detsember 2016 03:01
Sul on väga imelik nimi "/le", kust said?
15. detsember 2016 06:41
Ja sinu nimi on tõesti "15:08"? Ka nagu veidi imelik.
06:41 15. detsember 2016 13:18
Kui ei saanud aru, loe veelkord 15:08 kommentaari. Lugesid? Ikkagi ei saanud aru? Osta aju.
Nukits 14. detsember 2016 13:54
Köögis võiksid ikka ka peremehed toimetada... Nii kui jutt söögitegemisest, arvab portaali toimetaja, et puha naiste värk.
nii 14. detsember 2016 13:53
Ja mina arvasin, et kommentaatorid räägivad oma kogemustest prae valmistamisel ikka.
pere isa kokk 14. detsember 2016 13:12
igas ahjus võid midagi kokku keeta.aga miks kasutavad supper kokkad gaasi pliiti ja puudega köetavat ahju toidul suur vahe.tänapäeva gaas ei tahma.proovige isegi praekartul on maitsvam.puudega köetavast ei saa võrreldagi.need tigi pliidid on mugavus ja uhkus. raha meeste värk.
Talupeenaine. 14. detsember 2016 12:00
Nii kaua kui kohupiim nõrgub saan rumalatele midagi kirjutada. Miks siia tulevad võhikud targutama kes ei tea söögi tegemisest midagi. Kujutage ette sügavkülmast võtad liha välja ja tunni aja pärast võid juba ahju panna. Õige praktikaga kokk ei kasuta mingisuguseid termomeetreid. Nendes elektri gaasi ahjudes ei saa mingisugune liha ega praad. Parem lõpetan rumalatega ei ole mõtet.
ja need, 14. detsember 2016 12:39
kellel pole puupliiti, ei tohigi siis praadi teha, väga hea targutamine sinu poolt :).
ja need sinule. 14. detsember 2016 13:10
Kas ahjupraadi tehakse puupliidis. Jessake jälle üks rumal juures.
Rumal maalt 14. detsember 2016 13:46
Sa ilmselt puupliiti oma silmaga ei ole näinud ja ei tea, et selle küljes on selline väike uks, mida saab kahti teha ja praadi sise pista.
Rumal maalt 13:10 14. detsember 2016 13:54
Puupliidi ahjus küpsetatud liha on mahlane ja mõnusalt pehme. Veel üks asi ära küpseta väga valusa tulega. Pigem sellise rahuliku tulega ja 2..3h. Vaata et lihal oleks ka pannil piisvalt vett ja vajadusel lisa.
Misasja, 14. detsember 2016 14:20
ahjupraele lisatakse vett.
14. detsember 2016 15:36
Loomulikult lisatakse vett.
Kuidas 14. detsember 2016 17:59
sa fooliumis lihale vett lisad ?
14. detsember 2016 20:25
Ega fooliumis ei tule ka õige ahjupraad
kas talupeenaine 14. detsember 2016 12:53
topib kõik oma toiduained sügavkülmikusse???? seda tõesti ei kujuta ette. rumal inimene tuleblausrumalusi seletama ja teisi "õpetama".
Gaasipliit 14. detsember 2016 13:11
Kuule, targutaja, kad sa üldse tead, kui paljudel puuahjud on olemas? Isegi mitte kõikides taludes. Kui sul on, ole õnnelik ja lase ka teistel olla vaatamata nende elektripliitidest.
14. detsember 2016 13:14
Sügavkülmik artiklis ei ole mainitud, seda sa ise mõtlesid välja
Mari 14. detsember 2016 13:20
Artiklis räägitakse mitte sügavkülmast, vaid tavalisest külmikust, loe uuesti.
14. detsember 2016 13:39
Miks sa, taluperenaine, nii üleolev ja tige oled? Päris rumal oled sa ise, kui siin targutad.
Vastus 14. detsember 2016 14:02
Sest ta pole mingi taluperenaine, aga küll tüüpiline pidevalt netis istuv tigedik