Maailm

Mees lahustus happelises kuumaveeallikas täielikult

Toimetas Aadu Hiietamm, 19. november 2016, 04:00

21 KOMMENTAARI

k
krt/ 19. november 2016, 23:41
hea odav viis surnukehast vabanemiseks- pole matmist- pole kremeerimist-odav! Hakkan kohe bisnesplaani koostama! Varsti uut tüüpi matused moes!
M
!!!/ 19. november 2016, 17:30
Milline reklaam rahvuspargile! Lausa kordumatu võimalus kuritegu sooritada ning laibast vabaneda! Aga kui pole pealtnägijaid, teo jälgi ega ka laipa - siis pole ka kuritegu, süüdistust. Võid inimese kadumisest ükskõik mida kokku luuletada. Süütuse presumptsioon!
Ilmselt on neid kuumaveeallikaid seal mitmesugused, happelisemaid ning vähem happelisi. Soovitaksin konkreetne allikas pargi plaanil ära märkida ning juurdepääs viitadega tähistada.
m
19. november 2016, 16:59
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
H
!/ 19. november 2016, 17:41
Head isu siis! Ära unusta ainult lausa söövitavat happelisust. Homme annad siis ilmselt otsad.
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 20:12
See söövitav happesus (pH 3,5) on väiksem kui naturaalse õunamahla happesus.
a
ATamm/ 19. november 2016, 16:37
OL matkib FB, tirib igihaljad uudised püünele.
a
Aadu/ 19. november 2016, 15:35
11 Juunil kirjutatud artikkel on sama sisuline, peaaegu sõna sõnalt!
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 08:12
Tõenäoliselt kasutas mõni kiskja (nt grisli) äiksevihmaga antud sobivat hetke ära, õngitses selle mehe keedetud keha sealt lombist välja ja lohistas minema.
e
et/ 19. november 2016, 11:06
ega loom nii loll ole kui inime..
s
19. november 2016, 12:06
söök on söök. Kindlalt edasi .
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 08:09
Kuna mu pikk asjakohane kommentaar ei tulnud läbi, ütlen siis lühidalt, et kirjanduse andmetel on seal happelisematel geisritel ph 3,5, mis jääb u õunamahla (pH u 3) ja õlle või veini (pH u 4) vahele. Proovige, kaua tuleks näiteks hiirt õunamahlas keeta, enne kui see täielikult lahustub! Kel nii palju aega pole, võib kiirkatse teha sidrunimahlaga (pH 2) või 5% äädikaga (pH 2,4), mis on juba palju happelisemad
h
Hus/ 19. november 2016, 10:19
Noh, liha kees luude küljest lahti ja pudruks ning kondid vajusid geisri sügavusse. Kes kurat neid sealt keeva katla sügavustest otsima läheb. Seega jah, kedagi ei leitud.
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 10:25
Vaevalt seal midagi kontide küljest lahti kees. Tal olid ikkagi mingid riided seljas ja isegi katki lõigatud lihatükid ei kee nii kärmelt laiali, saati siis veel mehaaniliselt vigastamata keha, mis riiete sees. Põhja võis surnukeha vajuda küll, kui see auk nii sügav oli, et põhi ei paistnudki.
h
Hus/ 19. november 2016, 10:34
No kes teab. Ta tahtis sinna ju ujuma minna ja üritades vett katsuda, kukkus sisse. Ju siis ujukate väel oli ja need siis vajusid koos vaagnaluuga põhja.
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 12:20
See vee katsumise jutt on ka jama. Ta võis kuskil kõrgel koperdada ja sisse kukkuda, kuid kartuleid keetnuna ja keeduvett ära valanuna võin kinnitada, et isegi väiksest potitäiest 100 kraadi lähedase vee st veest eralduva auruga võib ennast tõsiselt põletada. Kui see tuline lomp oli nii suur, et seal sees ujuda, ja 100 kraadise kuumusega vett täis, siis kaoks juba kaugemal kui paar meetrit sellest veest igasugune mõte kätt sinna sisse pista, sest juba nii kaugele õhkuks tulist kiirgust.
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 07:58
Sciencealerti järgi on seal geisrites vee pH minimaalselt 3,5 (mida madalam, seda happelisem).
Allikas: http://www.sciencealert.com/a-man-dissolved-in-acid-after-trying-to-hot-pot-in-yellowstone-national-...
Seega jääb see naturaalse õunamahla (mis on natuke happesem, pH 3) ja õlle või veini (mis on natuke vähem happelised, pH 4) happesuse vahele. Sidrunimahl (pH 2) on igatahes tublisti happesem.
Allikas: http://chemistry.about.com/od/acidsbases/a/phtable.htm
Peaks proovima, kui kiiresti lahustub hiir õunamahlas, kui seda keeta.
Isegi 100 kraadi lähedane vesi kõrvetab juba üksnes auruga (korduvalt kogetud kartulitelt keeduvett pealt ära valades). Kui nii suur veekogu, et sinna kannatab minna suplema, on täis üle 100 kraadise kuumusega vedelikku, peaks juba sellele veekogule lähenemisel olema sealt õhkavast kuumusest aru saada, et lähedale minna ei maksa. Rääkimata siis kummardamisest, et käega veetemperatuuri mõõta.
Kui vedeliku temperatuur tavarõhu all ületas 100 kraadi, pidi seal olema tegemist millegi muuga kui veega. Vulkaaniline piirkond ja happesus viitavad väävelhappele. Kontsentreeritud väävelhape keeb näiteks küll alles 337 kraadi juures, kuid väävelhappe madalama kontsentratsiooniga vesilahus olenevalt kontsentratsioonist 100 ja 337 kraadi vahepeal. Kui lahuse pH oli 3,5, siis ei saanud olla tegemist väga kange väävelhappelahusega, ja lahuse keemistemperatuur pidi jääma üsna 100 kraadi lähedale.
Geisrist suure rõhu all välja purskav vesi võib küll olla kuumem, kui 100 kraadi, kuid loo kirjelduse järgi polnud tegemist geisri purskega vaid juba mõnda aega väljas seisnud vette kukkumisega. Kui rõhu all ülekuumenenud vesi aga pääseb normaalrõhule, peaks see silmapilkselt intensiivselt keema hakkama, ja vaevalt keegi vabatahtlikult keeva vette suplema mõtleks minna.

a
A.H./ 19. november 2016, 07:36
Kirjas oli, et ligi sada. Teed vahet ÜLE-l ja LIGI-l?
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 08:00
Kas sa pole kursis sellega, et vahel artiklit tagantjärele ka parandatakse lugejate märkuste peale?
a
A.H./ 19. november 2016, 17:19
Ju siis oli vahepeal tõesti ümbersahkerdatud, mis teha.;)
l
19. november 2016, 06:56
k
Kuuuurija/ 19. november 2016, 04:29
Märkimisväärselt üle 100 kraadise temperatuuriga vedel vesi normaalrõhul, see on midagi kummalist.
m
mmm/ 19. november 2016, 06:26
Õhtulehe omalooming
"Water temperatures at the basin typically reach 199F (93C); at the time Scott’s body was recovered, the report said, rescuers recorded a temperature of 212F, at which point water begins to boil."

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee