Eesti uudised

ELA KAASA: kas Dmitri Rooz pääseb kokkade olümpial finaali? 

Toimetas Helen Pentsa, 10. mai 2016, 17:32
 Margus Johanson
Veel enne, kui selgub, kas Jüri Pootsmann Stockholmis viib Eesti Eurovisioni finaali, võistleb Dmitri Rooz Budapestis Eesti pääsu eest maineka gastronoomiavõistluse Bocus D`Ori finaali. Aga kui Pootsmann peab pingutama laval kolm minutit ja samal õhtul on ka tulemused teada, siis Rooz püüab viis ja pool tundi köögis endast parimat anda ja finaalipääs selgub alles järgmisel päeval.

Üheksa kuud väldanud ettevalmistusperioodil on Farmi peakokk Dmitri Rooz teinud võistlusmenüüd läbi 30 korda. Range reglemendiga konkursil tuleb kokal valmistada kaks võistlusrooga. Kalaroa kohustuslik põhitooraine on tuurade perekonda kuuluv sterlet ning liharoog tuleb valmistada punahirvest.

Samal teemal

Kahel võistluspäeval, 10. ja 11. mail, esitlevad gastronoomilisi oskusi kümme Euroopa tippkokka. 5,5-tunnise ettevalmistuse järel esitletakse võistlustöid tribüünitäie publiku silme all rahvusvahelisele žüriile. Eestist kuulub žüriisse Dimitri Demjanov.

Roozi sõnul on tunne enne võistluspäeva väga hea. „Teeme hetkel viimaseid ettevalmistusi, käime turul ja anname mõned intervjuud kohalikule pressile,“ sõnab ta. Lisaks kohustuslikule toorainele, võib iga võistleja kasutada oma kodumaalt kaasa võetud produkte. Roozi menüüst leiab järgmisi Eesti tooraineid: vabajooksu kana munad, rukkijahu, eesti siider, kartulid, suvekõrvitsa õisikud, kadakamarjad, metsik tüümian ja puravikud.

Rooz serveerib oma kalaroa Eesti aja järgi kell 15.30 ja liharoa kell 16.05. Otseülekannet võistlustelt saab jälgida veebi vahendusel. Otseülekannet on võimalik jälgida SIIN!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee