Tarbija

Eesti Parim Toiduaine 2016 on Balbiino Mango Smuutike (5)

Õhtuleht.ee, 22. aprill 2016, 14:55
Foto: Eesti Toiduainetetööstuse Liit
Eesti toiduainetööstuse X aastakonverentsil „Toit ja tervis“ kuulutati täna välja Eesti Parim Toiduaine 2016 konkursi võidutoode, milleks on sorbett Balbiino Mango Smuutike.

Konkursi hindamiskomisjoni esimehe, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmeri sõnul on Eesti Parima Toiduaine konkursil osalenud toodete ja tegelikult ka teiste Eesti suurte ja väikeste toidutööstuste toodangu kvaliteet muutunud juba sedavõrd kõrgeks, et kuulub kindlasti toidumaailma paremikku. "Siin pole kahtlustki - Eesti toit ongi tegelikult Eesti parim slogan,“ kinnitas ta.

Koostöös Toidutarega korraldatud Rahva Lemmiku valimisel pälvis tarbijate soosingu Balbiino Classic Vana Tallinn pulgajäätis. Ajakirjanikest moodustatud meediaesindajate žürii omistas Meedia Lemmik 2016 tiitli samuti kahele tootele – Crafter’s London Dry Gin ja vinnutatud Saaremaa kilud.

Tänavusel konkursil osalevaid toiduaineid hinnanud Eesti tippjuhtide erižürii koosseisus Hugo Osula (SEBE), Maire Milder (Baltika Grupp), Enn Veskimägi (Standard), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm) ja Peeter Raudsepp (Audi Eesti) andsid kõrgeimad punktid konkursi üldvõidu pälvinud Balbiino Mango Smuutikesele, mida tunnustati eriauhinnaga Eesti Tippjuhtide Lemmik 2016.

Toiduliit kuulutas välja ka tänavused parimad tooted piirkondlikelt väike-ettevõtetelt, milleks on Lääne-Eestis Vigala Piimatööstuse Panna Cotta mustasõstramoosiga, Lõuna-EestisMaris Gildeni What The Fruit mustikasnäkk, Põhja-Eestis Gurmeeklubi Päikesekuivatatud tomati ja basiiliku hummus  ja Virumaal Estonian Spiriti mahe käsitöö maitseviin J.J. Kurberg Pipar.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee