Elu

Kas toidutegemine tegi ahvist inimese? (17)

Piret Pappel, 19. märts 2016, 06:00
TEEL INIMESEKS? Bioloogide arvates oli huvi töödeldud toidu vastu üks mõjureid, mis meie eellased inimeseks arenema pani. Vida Press
Inimest eristab teistest loomadest kogukas aju ja oskus keerulisi probleeme lahendada. Me suudame lennata Kuule, teha telesaateid ja toota autosid. Paraku vajab võimas närvisüsteem palju energiat. Kui lugeja loeb laupäevast Õhtulehte, läheb viiendik selle ajal kuluvast energiast aju töös hoidmiseks. Seetõttu on bioloogid aina enam veendunud, et toit ja selle valmistamine on inimese evolutsiooni oluliselt mõjutanud.

Töödeldud toitu on kergem süüa ja selle seedimisega saab keha kergemini hakkama.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

17 KOMMENTAARI

k
Kurb 20. märts 2016, 15:23
Ohh Issand, halasta. Kaua see muinasjutt siin maailmas levib. Ei arene ussist elevanti ega kalast lindu. Looja oma tarkuses ja võimsuses on loonud üli-mega-täiusliku inimese, kelle iga rahu väikseim DNH string on keerulisem kui maailma kompuutrid kokku.
n
neantertaal 20. märts 2016, 12:01
jälgib teravalt toiduahela liikumist ja nii kui saab, lükkab varmalt küüned taha.
Loe kõiki (17)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee