Eesti uudised

Eestlasi oodatakse osalema prantsuse gastronoomia päeval (1)

Toimetas Piret Pappel, 6. detsember 2015 17:02
Prantsusmaa suursaadik Eestis Michel Raineri Foto: Tiina Kõrtsini
Teist aastat järjest on tuhat peakokka üle maailma kutsutud 21. märtsil tähistama prantsuse gastronoomia päeva. Oodatud on nii peakokad gurmeerestoranidest kui bistroodest.

Kõik osalevad restoranid pakuvad õhtusöögi, mis peab väärtustama prantsuse köögikunsti kogu tema mitmekesisuses. Samas on igal peakokal vabadus kohandada oma menüüd kohaliku turuga.

Lisaks peaks pakutav sisaldama võimalikult vähe rasva, suhkrut ja soola, olema keskkonnasõbralik ning rõhutama köögiviljade osatähtsust. Menüü peaks hõlmama aperitiivi suupistetega, eelrooga, üht või kahte põhirooga, juustuvalikut ja magustoitu ning kindlasti ei tohiks puududa ka Prantsuse veinid ja šampus.

"Eestis osaleb meie rahvusvahelisel prantsuse õhtusöögil kaheksa restorani - sama palju kui Saksamaalt!" rõõmustas eelmisel aastal Prantsusmaa suursaadik Eestis Michel Raineri (pildil).

Tänavu on osalejatel aega oma osalemissoovist teada 15. detsembrini.
Täpsem info kodulehel Goût de France / Good France või telefonil 6 16 16 16.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee