Eesti uudised

LASTEVORST VÕI VÕILEIVAMÄÄRE: pettunud klient sai ebamäärase sisuga Rakvere lastevorsti

Katrin Rohtla, 3. november 2015 13:25

62 KOMMENTAARI

e
eesti toode eesti toode pask on eesti toode/ 4. november 2015 14:01
mine osta ükskõik mis poola vorsti saad vähemalt liha maitsta
h
hilde/ 4. november 2015 10:44
mulle meeldivad saaremaa vorstid,viinerid,singid.on liha maitsega.
1
111/ 4. november 2015 09:40
valdavalt norm seltskond siin vorsti teemal torisemas,loll saab kirikus peksa igal juhul ja süüdistab jumalat,põhiline millest siin toitutakse on lihtsalt mõlisemine
k
Klient/ 3. november 2015 22:08
Rakvere LK tooteid ei kõlba koerale ega kassilegi anda, nad sellist s.tta ei söö. Kuidas Tervisekaitse ja muud ametkonnad lubavad Rakvere LK sellist toodangut väljastada. See on Eesti rahva mõnitamine. Rakvere LK tooteid ei osta juba ammu, olen nii palju petta saanud ja ostetud toote lihtsalt prügikasti pidanud viskama.
r
Rakvere/ 3. november 2015 21:52
on oma toodanguga täiesti alla käinud. Mäletan,kui ta avati ,oli toodang ikka väga hea. Praegu ei osta üldse enam. Viiner nagu kummipall ! Seda saasta ei tohiks üldse ei toota ega müüa. Meie lihatööstustest otsige põhjuseid, miks rahvas vähis ja lapsed paksud. Toit on täis pumbatud keemiat et aga rohkem kasumit saada. Ise ostan talunikelt liha, aega küll kulub rohkem aga tean,et vähemalt poolt Mendelejevi tabelit sisse ei söö. Vene aja vorstid aga olid täielikud delikatessid. Polnud aga sugugi nii,et saada polnud. Pole mina oma lapsepõlves paljast leiba söönud. Vanemad olid tavalised töölised aga vorst ja juust oli alati kapis.
j
Jobu/ 3. november 2015 21:44
Kõik on korras - alles hiljuti kirjutati, et kuumtöödeldud liha söömine tõstab vähiriski
a
ab/ 3. november 2015 20:52
pea pooled lasteviinerid pole terminaatorit näinud!
o
oks/ 3. november 2015 20:41
Mis tähtsus, mis matsirahvas ja koer kass sööb, eliitinimesed on tänapäeval taimetoitlased,,,, tunne kelam, jüri lina jt

s
Sven Pester/ 3. november 2015 20:35
Kas praegust veel sellist saasta myyakse. Kes seda endlae sisse ajada suudab?
m
Mina/ 3. november 2015 19:42
söön ainult ÖÖBIKU KEELI.
e
endine vorstimeister/ 3. november 2015 19:13
Ärge jonnige midagist.Välismaised vorstid pole üldse lihast vaid jahust(verepulber.soja.tärklis jne)
l
Lastevorst käib küll/ 3. november 2015 18:37
t
turumajandus/ 3. november 2015 18:17
Eks see ole kahe otsaga asi. Rahvas nõuab odavamat ja eks ta lõppkokkuvõttes seda ka saab. Siis virisetakse et miks kvaliteet nii kehv. Kvaliteetset ja odavat asja ei ole olemas. Hääletage jalgadega. Ärge ostke vorsti, ostke kvaliteetset, kallimat veidi väiksemas koguses ja küll kaupmehed orienteeruvad ümber.
v
Vahur/ 3. november 2015 18:14
Mingi kamm on sees seal, kas äkki kasumiahnus, kuna pea kõik toodangud on üle soolatud, viinerid on nii soolased et kui ma kartuleid praen lisan vinkusid soola pole vaja. Algul arvasin äkki ma ise peast soe, aga sõbrad tuttavad kinnitavad sama, toodangud on läinud tulisoolaseks. Mida soolasem seda kauem säilib.
e
ei saa aru?/ 3. november 2015 17:54
solki osatakse teha,head ja maitsvat mitte?
o
on küll/ 3. november 2015 22:03
Kuidas nii,lihtsalt o s t a maitsvat,s.t.kallimat.
s
SEE ON JU PUHAS SI,TT/ 3. november 2015 17:44

s
SEE ON JU PUHAS SI,TT/ 3. november 2015 17:44
k
Kodanik/ 3. november 2015 17:24
Päris räige, ei taha mõeldagi mida see hollus sisaldab! Vanaema rääkis meie lapsepõlvekodus, et sõja ajal olid vorsti sees küüned ehk siis kahtlustati, et inimlihast ja alati kui ma vorsti näen tuleb mulle see lugu meelde. Aga Rakvere toodetest nii palju, et minu sugulane töötas kunagi Rakvere LK-s küll toodete vedajana aga ta ei söö siiani keeduvorsti (umbes 25 aastat juba), kui me küsime et miks siis ta ütleb et ei soovi sel teemal vestelda)))).
a
aiku/ 3. november 2015 16:54
Rakvere vorst pole söödav isegi peale ahjust läbikäimist.
e
ei kiida/ 3. november 2015 16:16
paljud eesti tooted on alla igasugust arvestust, vorstid, singid, jogurtid, juustud,saiad jpm.
n
nat./ 3. november 2015 16:40
siis sa kallike ei ole korraliku sitta saanud kui eesti tooted sulle ei kolba ,vaike sitakas oled ,kui nalg persest napistama hakkab siis lakud ka koige sitema eesti toote paki pohja puhtaks
j
Julie/ 3. november 2015 15:57
Nii talleks ja rakvere tooted on praht----isegi sitast saab paremat saia,kui rosinaid juurde lisada.-------Muideks ,juba ammu ei osta nende tooteid. Võtke heaks või pange pahaks aga nii on ja nii jääb.
j
Jah Julie!/ 3. november 2015 16:11
Ja mina käin Tamperest Võrumaale selleks, et sõprade käest korralikku liha, vorsti ja sauna suitsu sinki saada.
j
Julie/ 3. november 2015 17:16
Võta siis mind ka kaasa....
k
k/ 3. november 2015 15:55
Rakvere pakendid on ka pidevalt praagid...pean silmas taas avatavaid pakendeid...mitte 1 korda ka ei ole viimasel ajal saanud neid korrektselt avamiskohast avada!
m
Marx/ 3. november 2015 15:47
Kas ainult minule tundub, et Rakvere tooted on viimastel aastatel ikka täiega alla käinud...
Mina üldiselt väldin juba kõike, mis sealt tulnud...
ö
öäk/ 3. november 2015 18:15
k
Kel huvi lihatehnoloogia vastu siis leiate õpiku realsete praktiliste töödeni/ 3. november 2015 15:39

m
Miisu/ 3. november 2015 15:38
Kõik lihatooted, mis poest toon, pistan kassile nina ette. Kui talle kõlbab, siis kõlbab ka mulle. Kass on väga hea indikaator, tema oma tervist juba rikkuma ei hakka. Tarbib kõige kvaliteetsemat.
j
Jah../ 3. november 2015 20:23
...vast kümmekond aastat tagasi kass oli näljas, sokutasin kaks viinerit talle---näris jupikese ja, aidaa. Sest aast pääle siin peres taolist saasta ei osteta.
k
Kass/ 4. november 2015 13:07
Huvitav jah, minu kass ka viinerit ei taha, doktorivorsti aga sööb
e
3. november 2015 15:36
Ei soovita neid odavaid vorste osta kuna liha on seal minimaalselt. Enamasti on täis igasuguseid kamaraemulsioone, sojajahu tärklist ja teisi lisandeid mille eesmärk suurendada veekogust tootes ja müüa see toode maha vorstina Sellest tulenev odavam hind ka kui suitsuvorstil. Teinekord kui võimalik siisuurige koostist
a
Ah et toores vorst oli?/ 3. november 2015 15:27
Oleks teadnud, oleks ahju pistnud ja ära küpsetanud, mitte koerale söötnud....krt, raiskamine...
v
vorstimeister/ 3. november 2015 15:26
Nõukogude ajal müüdi piimavorsti, piimasardelle, piimaviinereid, aga nende retsept oli ühine ― enamuse koostisest moodustas pasteeritud lehmaudarad. Head isu vorstisõbrad!
m
Mulle/ 4. november 2015 07:49
tundub, et korralikku ja maitsvat vorsti sain just nõukogude ajal. Peale seda enam pole! Sama on suitsulihaga. Kuuldavasti võrukesed vist teevad teevad veel seda ehtsat suitsuliha, kuid see on ilmselt kallis .
a
Aga 22. 12. 2015?/ 3. november 2015 15:12
Milline vorst säiliks ilma keemiata nii kaua? Kuidas seda kvaliteedi nõuet seletatakse?
k
Keemik/ 3. november 2015 15:04
Vorstide sisse liha ei panda, leidsime uue SKEEMI.
k
kas sina/ 3. november 2015 17:03
nimetad neid odavaid vorste viinereid mis heleroosad LIHAKS ÕUUMAIIGAAD...head isu kes neid tooteid harrastavad ..vaadake need tooted juba pelevaadates räägivad endaeest milliseset rasvamassist need koosnevad ÖÄKK
k
Kass/ 4. november 2015 13:09
Kui viiner veidi kauemaks keema jääb, siis need lausa plahvatavad, enne niisugust asja ei olnud, sama lugu pannil praadides.
s
See kirutud Vene aeg/ 3. november 2015 14:48
Heal vanal vene ajal oli toit palju parema maitsega, sest toorainega ei koonerdatud! Tänapäeval ei näe enam pagaritööstuses enam sellist pilti, kus stritslikatlale mune löödi sisse restide kaupa ja puhas võid jagus kilode kaupa, rääkimata suhkrust!
Miks ei või hetkel toota kõik vorstitootsed 100-liselt lihast, mis on seakatkutsoonist. See pole ju inimesele nakkav ja vorst saab ikka tõelise lihaka maitse! Selle asemel aga matame liha maha või põletama. Milline raiskamine!
u
umbluu/ 3. november 2015 15:50
Kuule lõpeta see nostalgitsemine -vene ajal sai näiteks võrus vorsti osta ainult kell 17.00 teisipäeviti 0,5kg inimese kohta kui piisavalt vara järjekorda läksid...
Vorsti tehti siis nii nagu praegugi, ainuke vahe on selles, et nüüd on igaühele oma - suurema lihasisaldusega vorst, väiksema lihasisaldusega vorst jne. Kõikidel tootjatel on oma "lihakad" sarjad.
V
ГОСТ/ 3. november 2015 18:51
Vene ajal olid GOST standardid. Kõiki tooteid tehti standardite järgi. Nüüdsel ajal enam standardeid pole, iga tootja toodab oma äranägemise järgi.
k
kolbasa/ 3. november 2015 20:51
o
3. november 2015 22:36
Oli jah GOST ja kõik vorstiretseptid tulid otse Moskvast,kus oli täpselt kirjas, palju võib eestlase vorstis olla liha.
j
jehuu/ 3. november 2015 18:18
Eks mine siis venemaale, seal saad norm vorsti ja sööki.
t
Torma Vorst/ 3. november 2015 14:42
Head isu, parajalt juba laagerdand küll.

t
Torma Vorst/ 3. november 2015 14:42
Head isu, parajalt juba laagerdand küll.
p
päike/ 3. november 2015 14:23
Soovitan enne ostmist alati lugeda toote infolehete, millest koosneb....siis te ei ostaks ei viinereid, sardelle ega vorsti. Ise tehtud võileivamäärded, munavõi, pestod, hummused on tervislikud ja puhtad.
h
hüva nõu/ 3. november 2015 14:21
ostke liha... kilohind ei ole sellisest saastast kallim. keetke ära ja külmkappi... väga hea leiva-saia peale sealt viile lõigata. kui on täitsa taine liha, siis paksem kiht võid alla.. nämm....
a
3. november 2015 15:13
aga nad kuramuse reod oskavad liha ka seest nii vett täis pumbata,et praadimisel kilost pool aurustub.ma ütlen,et raisad konksu.
k
Küsimus/ 3. november 2015 17:23
Miks muutub poe liha peale keetmist ja praadimist( kui pikemalt praadida, siis muudab ikka värvi ka) valgeks? Vanasti oli taisem osa ikka punakas? Turu pealt ostetud liha muudab värvi ikka samamoodi, nagu vanasti aga see poes müüdav pakendatud kraam on imelik.
p
3. november 2015 18:07
Pakendaud kraamil on juba säilitusained sees, kuidas muidu seal ummuksis liha säiliks.
e
Ei aita ka kvaliteedikontroll, kui maitse on halb/ 3. november 2015 14:20
Viimasel ajal olen ka täheldanud Rakvere LK vorstidel imelikku kõrvalmaitset, nagu oleks Valla või Isuka vorst. Kuigi ikka tarbisime seda vorsti, siis nüüd enam ei taha. Tänan!
k
Kakvere ei / 3. november 2015 20:37
kasuta enam Eestimaa liha vaid toob seda kuskilt sisse. Kaugelt tuues roiskub see ja kuidagi tuleb ju matsirahvalt raha katte saada. Nii saast letile satub,
m
Mina/ 3. november 2015 23:04
Soomest ju toob...telekas rääkis ise
p
parajad tõhud/ 3. november 2015 14:15
ned lihakombinaadi ahvid tuleks samade konksude otsa riputada kuhu nad loomi sätivad.matsilt ostetakse kopikate eest korralik loom ja sellest vorbitakse mingi jõledus valmis mida poes kalli hinnaga maha parseldatakse.
i
inimene/ 3. november 2015 14:13
need pole mingit vorstid mida müüakse üks mingisugune plonn ei söö enam hulga aega vorsti vorstil pole isegi vorsti lõhna
k
kvaliteet/ 3. november 2015 14:02
Ja mis värk viineritega on justnagu kummist ,Põrkavad hästi ,kas läks tärklist palju sisse ,ei meeldi tõepoolest. Ainult singis saab kindel olla (kuivõrd).
j
jaan/ 3. november 2015 16:03
ei saa, mingit vedelikku täis nii et singi maitsetki ei ole
t
3. november 2015 13:53
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
k
Koer/ 3. november 2015 20:18
Vedas...Oksendasin paar päeva.

g
gg/ 3. november 2015 13:49
miks yldse vorsti ostetakase ...jälk... singiga tuleb salat palju parem ja kindel värk....