Ostsin Rimist - seapraad jahut. ja siis luupi vaja ,kui tahad teada ,kus liha pärit ja lugesingi välja ,et NÕO LIHATÖÖSTUSEST ja PÄRITOLUMAA EUROOPA LIIT !?!? niihh ja nii ongi , muud ei midagi neid riike ju mitmeid ,aga ikkagi kus ta siiski pärineb ...?
ostan Poolast pärit sealiha.Eile just tegin ahjus-super.Ütleme nii,et hinnd ja kvaliteet paigas.Muuseas külastasin ka hiljuti Poolat.Ilus suur maa.Silma jäid väga puhtad tänavad ja kenasti hooldatud põllud.
Varsti on selle rõveduse müügiga lõpp! Sest sealiha loetakkse nii Koraani kui ka Vana Testamendi järgi roojaseks. Edaspidi hakkame importima ainult puhast ning tervislikku lamba- ning kitseliha.
Sead auku, lehmad tapamajja, küll Euroopa toidab meid. Ärge unustage! Kindlalt edasi Eesti poole, mille iseseisvus on igaveseks kaitstud, mis on sama jõukas kui Soome jne.
ma ei mõista kuidas koššer liha üldse müüa lastakse, see on veel eriti jõhkralt piinatud ja tapetud loomade liha, hirmuhormoone täis! Sellise jama söömine koormab organismi stressihormoonidega.
Mina ei osta enam mitte ühtegi tükki liha. Kõik pidi väga kontrollitud ja kahjutu olema aga ma ei usu. Meie riigis on nii palju valskust, susserdamist ja musta valgeks rääkimine, et enam ei usu midagi.
No kui oma kanad ja aiasaadusi nii suurel määral võtta on, et aasta ära elad siis on tore, ainult et aiasaadustega on ikka probleem. Kui sa nimelt kuskil sügaval metsas ei ela. siis mesilased käivad sinu aias õisi tolmitamas ja toovad ikka GMO taimede tolmi kuskilt naabrusest. Mis pootub kala siis see on samamoodi saast, Läänemeri on nii ära mürgitatud, et seda kala ei kõlbaks süüa, Norras tuleb kala kasvandusest ja ka seda söödetakse hormoonidega. Ookeani kala võib pärineda kuskilt Fukušima rannikult. Teisisõnu, üks kord me sureme nii kui nii ja meie p**sse keeratud maailmas puhast toiduainet raske, et mitte öelda võimatu saada.
Läbielatud juhtum kaupluse laos kaali pakkumisel kauplusele: küsiti, palju kilost tahad; vastus: samapalju kui teised; näitsik arvuti taga: sisseostuhind 8 EEK kg, juhataja kõrvalt- see on importkaali hind, kohalikust pole üle 4 makstud......
Müüa saab siis kui keegi ostab!Meie inimestel võiks niipalju oidu olla,et ei ostaks välismaist liha,piima,tomateid jne.Isiklikult mina ei ostaks välismaist liha ka siis kui see maksaks 1 eur.Sama kehtib ka nt.Hollandi või Hispaania tomatite kohta!
inimene peaks siis see loll olema, kes ostab eestis orja tööjõuga toodetud liha 2-3 korda kallimalt, kui Taanis toodetud liha, kus makstakse töölisele ka korraliku palka tema töö eest ja liha hind on odavam.
Ära aja, pole meie lihal niitohutu vahe välismaisega midagi.Meie linnas küll mitte. Kui osta turult, on vahe euro ringis, võrreldes kaupluse nn soodushinnaga kampaanialihaga. Kaulustes on võibolla jah kõrgem hind kui turul aga nii tihti ja suurtes kogustes ka liha ei osta, enne ostan ikka turult, maitse ju hoopis teine.
Sm.maaeluminister vöttis kaasa teadmise.Peab jälgima mida ta sellega teeb.Mönes kaupluses myyakse Saksamaa liha ja teistes hoopis välismaist liha.Huvitav ikkagi.
Tootja Eestis on ikka õnnetukene küll. Piimaliitri eest saab ta kätte vaid 0,15 senti! Nii vast ka lihaga.Minul poleks tahtmist mingit tööd teha sel alal,kui asjad nii kehvad. Kisame ja karjume siin kommentaariumis nagu ahvid igal teemal, aga ei lähe me miitingutele, ei vali me lootustandvamaid valitsejaid ega aita me omasid---ostes kasvõi igaüks korra kuus eesti söögitoodangut! Tõepoolest, nagu ütles tuttav venelane: sisisete siin ja seal, aga kui meie teie eest lärmama hakkame, kargate ka meile kallale... Eestlane on vingats ja kiun, tõeline Oru Pearu!
700 aastat orjaaega on jm. tapatalgud tõelise aretuse teind, loll lömitav kontingent on tõesti massiline, hävitavad end oma alaväärsuses meelemürkidega, ja vanasõnagi selline, et loll peab kirikuski peksa saama. kuid, segaverelisi on siin loodan juba enam tekkimas ja siis...
eestlased ei otsusta varsti mitte midagi/ 6. september 2015 10:55
.........Eelnevad näited on ainult üksikud paljude seast, mis tõendavad, et Venemaa äri hakkas Eestisse tungima juba 1990. aastatel. Praegu kontrollivad Vene ärimehed asjatundjate arvates otse ning oma Eesti partnerite ja Soome firmade vahendusel 90 protsenti kogu maa transiidist, 80 protsenti ehitusest, 60 protsenti hotellidest ja 50 protsenti jaekaubandusest. http://arvamus.postimees.ee/3313037/andrei-kuzitskin-putini-sobrad-eestis-ehk-siinne-majandus-kui-ve...
Hakkasin mõtlema, mis on maksumaksja jaoks praegu sealiha tegelik hind? Tuleb maksta poehind pluss seakasvatajale riigi poolt makstud kompensatsioon, mis on ka meie endi maksudena makstud raha.Reaalselt maksame me me liha eest palju rohkem, kui on ainult poehind. Kas peab riik ikka kinni maksma dollarisilmadega ahnurite rumaluse ja nahhaalsuse? Kinnimaksmiseks kasutab riik ju meie endi raha!
Olen eestlane ja põhimõtteliselt ei osta oma poodi eesti liha sisse ja koju. Mõelge ise, äkki saab nii teine eestlane rikkaks ja minu hing seda kadedust küll välja ei kannata.
on see,mis asja paika paneb.Ma pole juba aastaid ostnud Eestist pärit kartulit,porgandit,õuna,liha.Saage aru,lihtsalt rahakott ei võimalda.Arvan,et minusuguseid on palju.
prismas ei ole mingi kodumaine. kodumaal pakitud lihtsalt. enne oli liha kallis aga nüüd, katku ajal odav. ega kaubadus ei peagi enda arvel liha müümata jätma ja hinda vägisi üles lööma kui kaupa jagub. see on riigi omatehtud suur sigadus. just selleks, et teiste ülejäägid siin realiseerida ja oma põllumajandus välja suretada, et ametnikel, komisjonidel ning asjapulkadel tööd oleks. eesti käitub täpselt kui euroopa jalamatt või kemmerg.
Asja paneb paika ainult üks asi - hind! Kui ei usu, pange kõrvuti lettidele eesti ja mitte-eesti sealiha ja vaadake, kumba kui palju ostetakse. Mingisugune propaganda siin ei aita.
hinnad ei ole nii erinevad, kui on sealiha maitse. Ei taha mina odava raha eest Taani või Hispaania tallanahka - liha praadimisel kulub ohtralt õli ja ikka on vintske. Õige sealiha (eriti kui talumehe käest ostetud kartulinuuma liha) on magus ja mahlane .
Nendelt tootjatelt,kes toodavad välismaisest lihast Eesti kaubamärgiga tooteid,tuleb lihtsalt see õigus ära võtta,sest nad on ju petturid. Tegelikult polegi siin midagi imestada,kuna suurte tootjate ja müügivõrkude omanikud pole ju omamaised.
Selge on see, et kaupluseketid ostavad sisse võimalikult odavamat kaupa. Eesti seakasvataja aga istub jäärapäiselt oma hinna otsast ega sentigi järele ei anna. Pigem ajavad oma liha maase auku ja tormavad riigilt kompensatsiooni nõudma. Midagi tootma hakates tuleb siiski arvestada, et toote nõudlus hakkab kparatamatult õikuma ja mõnikord tuleb seoses muutustega turul ka hinda kohendada. Mujal maailmas nii tehakse ja sellepärast jõuabki Eestisse välismaine kaup. Eesti tootja aga viskab kauba enne prügikasti, kui üks sent odavamalt ära annab. Mul on meeles üks telereportaaž, kus maasikamüüja valas müümata jäänud maasikad otse kaamera ees prügikasti ja ütles, et odavamalt ei müü ja kõik! Kui odavam hind olekski kahjumlik olnud, oleks ta midagigi saanud, nüüd jäi üldse ilma. Kas pole nõdrameelne jäärapäisus?
Alar1 - kust sa tead, et probleemiks on see, et lihatootjad hinda ei alanda - neil ei ole MITTE MINGISUGUST võimu kaupluse väljamüügihinna üle. Isegi selle mainimine toob kaela konkurentsiseaduse rikkumise süüdistused. Kui kaupluseketil (nagu RIMI) on strateegiaks, et liha ostetakse lõuna-euroopast, siis nad võivad kohalikelt tootjatelt liha ka 0 hinnaga saada - seda müüvad nad ikkagi 4-5-6 euroga ja sissetoodud liha sellest odavamalt.
Sinu jutt kehtiks siis, kui Eesti oleks ainuke riik maailmas. Kuidas teised riigid saavad hinda vastavalt nõudlusele kohendada? Miks AINULT eesti dollarisilmadega kaupmehel on hind ühtviisi laes, olenemata sellest, kas on kriis või sai oma kauba tasuta? Artikkel on odavast välismaisest kaubast. Arenenud maades on siseturu kaitseks TOLL!Toll reguleerib konkurentsi, mitte turumaffia, nagu Eestis.
harakas, siiski: 1) miks on hakkliha hind, st segment kus "tootja" valitseb kõrgem kui lihal; 2) olen ka nendes nn. tootjate poodides käinud. Tead, et seal hinnad siiski kauplusest korralikult kallimad? Rääkimata sellest, et kauplus müüb tähtaega ületama kippuva toote odavamalt maha, lihatootja naljalt hinda ei alanda. Aeguma kippuva toote kas ajab hakklihaks või paneb vorsti sisse.
kui liha on juba nii haisev, et ostjal võib tekkida ju kahtlus siis tehakse lihtsalt uus "omapärane" produkt sellest ja reklaamitakse kui head uudistoodet.
selleks oligi aafrika seakatk vajalik et teatud riigid saaksid oma sealiha turustada ja kahjumit vähendada mis tingitud läbikukkunud katsest venemaale kott pähe tõmmata. aga palju õnne! oleme euroopas ja tänu sellele peame pisut kannatama....
Aga mina jälle ei taha sellist pakitud liha, olgu see siis välis-või kodumaine, mis on säilitusaineid täis. Ostan turult või ka kauplusest värsket liha.
Oh, sind, lihtsameelset. Kas sa tõesti arvad, et müügiks pakutavat pakkimata sealihaks kasvatatavaid sigu toidetakse igal hommikul värskelt keedetud mannapudruga?
Kulla inimene, ma ei arva, et sigu mannapudruga toidetakse , ma räägin, et pakitud lihale, olgu ta siis kodu või välismaine, lisatakse säilitusaineid. Kas tavalise, lahtise liha puhul on võimalik, et see säilib sul mitu nädalat, vaata pakendilt teinekord. Turul ja poes müüdav lahtine liha on äärmisel juhul külmutatud olnud, kuid mitte "palsameeritud". Nii, et mitte mina ei ole lihtsameelne vaid sina ei oska loetust aru saada.
Ma siis ei saa aru, kas sealiha võib süüa või mitte? Arvasin, et tohib, aga Selveri lette vaadates tekkis kahtlus. Lett, kus tavaliselt sealiha, tühi (nagu NSVL ajal). Mingit hakkliha. Üksnes Hispaania sealiha. Rohkem Selverisse ei lähe! Kui eesti liha võib süüa, siis palun lettidele tagasi.
Meeie Interrinde veteranid ooleme vjäga vaimustatud, et meeie ideed ikka eelavad ja võõidavad. Meeie soovime paalju eedu "Saaliva Estonija" noortele, kes on nõõuks võõtnud meeie ideid eedasi kaanda. Meeie tulema tääna Võidu vjaljakule nende kontserta kuulama. Ja liisaks seellele otsustasime meeie vjalja aanda rjäändpriz või auuhind, aasta kõõige sjuuremale internatsionalistile. Ja selleks oon meeie legendarse juhi Jevgeni Kogani kargud!