Septembrist sai Eesti toidu kuu
Kadi Raudsepp, kes on Eesti toidu kuu projektijuht, selgitab, et septembris valmib saak ja kohalik toidulaud on kõige rikkalikum. "Seda aega tuleks vääriliselt tähistada. Pakkuda nii kohalikele kui ka turistidele huvitavaid ja rikkalikke toiduelamusi, mis tõestavad, et meil on, mille üle uhke olla," ütleb ta.
Kas eestlased on kodumaise toidu tarbimisel hinnatundlikud? Raudsepp viitab asjaolule, et eestlaste jaoks on hind ostuotsuste tegemisel alles neljandal kohal. "Esmasteks teguriteks on värskus, maitse ja kvaliteet," ütleb ta. "Kõige enam eelistavad Eesti tarbijad kodumaistest toodetest kartulit, liha, aga ka suitsuvorsti ja juustu." Toidu kuu jooksul toimub üle 30 kohalikule toidule pühendatud sündmuse (toidufestivali, laada ja töötoa).