Hea nõu

Ettevaatust, seenesõbrad! Hoiduge kevadkogritsamürgistusest! (8)

LISA KOMMENTAAR

Soome kokaraamatud 14. mai 2015 23:42
käsivad kevadkogritsaid keetes ILMA KAANETA, vastupidiselt artikiis mainitud kaanega potis. Soomes soovitab mõni allikas isegi aknad lahti pidada, et igal juhul eralduvad mürgid majast välja lendaksid. Kui juba üldjuhul tähenärija Evira (toiduturvalisuse amet) soovitab korvasieni kui head söögiseent, ei ole meilgi seent peljata.
Mimi 15. mai 2015 09:23
Tahtsin just kirjutada kommentaari, et soovin selle artikli kirjutaja vastutusele võtmist, sest kupatada tuleb ikka ilma kaaneta potis. Selline viga artiklis tähendabki mürgitatud inimesi.
väk 14. mai 2015 19:14
Nii rõveda välimusega, et ei sööks ka siis kui keegi peale maksaks. Väk.
nagel 14. mai 2015 19:10
Huvitaval kombel, Soomes väga populaarne seen.Korvasieni. Meil aga pigem mittesoovitatav;)
14. mai 2015 19:22
Rootsis samuti, restorani söök
seenesöber 14. mai 2015 18:17
kupatada 3-s vees,nii 10 min kord . Väga maitsev seen,eriti koorekastmes ja esteetiliselt kauni väljanägemisega kastme saab.
nagel 14. mai 2015 16:28
Uskumatult hea seen. Keetmise aurud on väga mürgised.
huviline 14. mai 2015 15:26
Mu vanaema küll teadis, et peab 3 korda kupatada, ja potti ei tohi katma
Muidu, huvi pärast, kui palju on mürgistuse juhtumeid?