Eesti uudised

GALERII: Kalamajas toimus poliitikute ja ärimeeste ühiskokkamine "Meie lemmiktoidud" (5)

Piret Parik, 16. september 2014, 19:24
Foto: TIINA KÕRTSINI
Täna toimus Kalamaja Kokaklubis poliitikute ja tippjuhtide ühiskokkamine, kus iga osaleja valmistas ühe tunni jooksul oma lemmikroa. Toiduliidu korraldatud ürituse eesmärgiks oli juhtida avalikkuse tähelepanu Eesti toidule ja selle kvaliteedile ning ennistada Eesti toidu päeva traditsioon Eestis.

Põlled sidusid lõuna valmistamiseks ette põllumajandusminister Ivari Padar, endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Helir-Valdor Seeder, riigikogu liige Imre Sooäär, Leiburi juht Asso Lankots ja Rakvere Lihatööstuse juht Teet Soorm.

Ivari Padar valmistas böffi, mille ta ristis eestipäraselt lehmahakklihaks. Imre Sooäär tegi kama-kohupiimavahtu metsamarjadega, Teet Soorm pakkus koorest verivorsti-köögiviljavormi, Asso Lankots tegi halvaaröstikaid ning Helir-Valdor Seeder küpsetas klassikalise rosina-kohupiimakoogi. Ühiskokkamise lõppedes valiti publiku hääletusel välja ka parim roog, milleks osutus Imre Sooääre kama-kohupiimavaht ning parim kokk, kelleks valiti põllumajandusminister Ivari Padar.

Toiduliit tegi tänasel üritusel põllumajandusministrile ettepaneku taastada Eesti toidu päevade korraldamine, mille eesmärgiks oleks tuua välja parim ja erilisim Eestis toodetavast toidust ning jagada infot toidu tootmise ja valmistamise kohta Eestis. Eesti toidu väärtustamiseks on koostamisel ka Eesti toidu arengukava.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee