Laadin videot...
1
foto

Tänasest Õhtulehe toidukoolis teeme koos Emmanuel Wille'iga valmis Belgia rahvustoidu: liharaguu õllega. Et tööd on sellega palju, siis hakkame ilma pikema jututa peale.

Manu retsepti järgimiseks vajate:
Veiseliha
Tume õlu
Seller
Sibul
Porgand
Küüslauk
Tšilli
Rosmariin
Loorber
Tomatipasta
Purustatud tomatid
Saiaviilud
Dijoni sinep

Alustuseks lõika liha kuubikuteks ning ära karda, kui sinna külge veidi rasva jääb – ongi maitsvam. Pane pliidile paar kildu võid ning pruunista liha kergelt.

Samal ajal haki valmis köögiviljad. "Sibul on asendamatu!" räägib Manu.

Kui liha on pruunistunud, kalla see haudepotti, ent ära panni puhtaks pese vaid pane hetkeks juurviljad vana mahla sisse. Kui toores kraam on natukene vähem tooreks muutunud, kalla peale ka õlu.

Nüüd on aeg valmistada elu kõige kergem või- või pigem tuleks öelda sinepisai: võta saiaviilud ja määri lihtsalt sinep peale. Selle lisamine aitab kastmel paksemaks tõmbuda.

Kalla kõik koos haudepotti ning kasuta panni veel ka tomatitoodete läbikuumutamiseks. Kui ka see lõpuks potti läheb, ongi aeg kõik veel korraks läbi segada ja siis ahju unustada. "160 kraadi ja ma arvan kuskil kaks tundi," ütleb Manu.

Umbes poole maa peal võib raguu korraks ahjust välja võtta, uuesti läbi segada ja siis veidi väiksema kuumuse peal tagasi hauduma panna.

Millega Belgia rahvustoitu serveerida, sellest juba järgmisel nädalal.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis