Belgia kokk: suurürituste toit ei pruugi olla tingimata parem (1)
Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille jagas eile Tallinnas Oleviste kirikus Eesti riigi sünnipäeva puhul vaesust kannatavatele inimestele kringlit ja võileibu. Kuigi tema eile kohapeal süüa ei valmistanud, on tal seesugune kogemus kolme aasta tagusest üritusest. Seda, et kallitel suurüritustel olev toit oleks parem kui kirikus pakutav, Wille ei arva. "Kallis tooraine ei tähenda alati head toitu. Sült võib olla parem kui must kalamari," räägib ta ning lisab, et oluline on hoopis see, et toitu südamega tehakse – siis see ka maitseb hästi.
Tavaliselt on Wille vabariigi aastapäeval tööl, seetõttu ta kodus Eesti toitu ei valmista. Samas hindab ta kohalikku tooret väga: "Seda ei saa teiste riikidega võrrelda. Kord oli nii, et pidin Eesti tooraine asemel Saksa oma kasutama. Ei saanudki kasutada, sest maitse oli nii erinev."
Willele meeldib Eestis. "Mulle meeldib Eesti loodus – see on nii ilus. Mulle meeldib ka see, et Eestis on väga rahulik, see, et Tallinn on väike linn," räägib ta õhinal.
"Kui ka peaks tekkima stress, siis võtan auto, sõidan 7 km ja olengi looduses. Vaatan ja näen mõnda rebastki," räägib ta.
"Samuti on siin ka mulle kõige olulisemad – naine ja laps," sõnab Wille.
Talle pole mõttessegi tulnud Eestist ära kolida. Kiites Wille soravat eesti keelt, ütleb ta: "Tegelikult õpin ikka veel. Keelt õppisin nii, et palusin teistel kokkadel eesti keeles rääkida. Nüüd loen lehte ja eestikeelseid subtiitreid ka. See nõuab küll suurt tahtejõudu, aga step by step (samm-sammult), tuleb kõik."
Kommentaarid