Eesti uudised

Belgia kokk: suurürituste toit ei pruugi olla tingimata parem (1)

Teele Talve, 25. veebruar 2014, 07:00
OLULINE PÄEV: «Pärast kahtekümmet aastat Eestis on see päev ka mulle oluline,» ütleb Emmanuel Wille Eesti vabariigi sünnipäeva kohta.Foto: Mati Hiis
Eestis elav Belgia kokk Emmanuel Wille arvab, et kallitel suurüritustel pakutav toit on ei ole tingimata parem: "Kallis tooraine ei tähenda alati head toitu. Sült võib olla parem kui must kalamari."

Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille jagas eile Tallinnas Oleviste kirikus Eesti riigi sünnipäeva puhul vaesust kannatavatele inimestele kringlit ja võileibu. Kuigi tema eile kohapeal süüa ei valmistanud, on tal seesugune kogemus kolme aasta tagusest üritusest. Seda, et kallitel suurüritustel olev toit oleks parem kui kirikus pakutav, Wille ei arva. "Kallis tooraine ei tähenda alati head toitu. Sült võib olla parem kui must kalamari," räägib ta ning lisab, et oluline on hoopis see, et toitu südamega tehakse – siis see ka maitseb hästi.

Tavaliselt on Wille vabariigi aastapäeval tööl, seetõttu ta kodus Eesti toitu ei valmista. Samas hindab ta kohalikku tooret väga: "Seda ei saa teiste riikidega võrrelda. Kord oli nii, et pidin Eesti tooraine asemel Saksa oma kasutama. Ei saanudki kasutada, sest maitse oli nii erinev."

Willele meeldib Eestis. "Mulle meeldib Eesti loodus – see on nii ilus. Mulle meeldib ka see, et Eestis on väga rahulik, see, et Tallinn on väike linn," räägib ta õhinal.

"Kui ka peaks tekkima stress, siis võtan auto, sõidan 7 km ja olengi looduses. Vaatan ja näen mõnda rebastki," räägib ta.

"Samuti on siin ka mulle kõige olulisemad – naine ja laps," sõnab Wille.

Talle pole mõttessegi tulnud Eestist ära kolida. Kiites Wille soravat eesti keelt, ütleb ta: "Tegelikult õpin ikka veel. Keelt õppisin nii, et palusin teistel kokkadel eesti keeles rääkida. Nüüd loen lehte ja eestikeelseid subtiitreid ka. See nõuab küll suurt tahtejõudu, aga step by step (samm-sammult), tuleb kõik."

Samal teemal

25. veebruar 2014, 07:00
Ehitusplatsilt presidendi vastuvõtule: aasta noorkokal kulus aega, et oma kutsumus leida
25. veebruar 2014, 07:00
Lootuste linnulaat
24. veebruar 2014, 17:04
GALERII: Vaata, milline toidulaud kaeti vabariigi aastapäeva puhul kodututele
8. veebruar 2014, 21:00
Bild: Eesti restoran müüb veerand tonni karuliha päevas

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee