Eesti uudised

Tervisenõustaja: maisisiirup soodustab lastel autismi ja täiskasvanuil vähki (24)

Katrin Helend-Aaviku, 8. veebruar 2014, 09:25
Marika Blossfeldt Foto: Jarek Jõepera
Tervisenõustaja Marika Blossfeldt, kes on ka varem maisisiirupi kahjulikkust kinnitanud, ütleb, et maisisiirupit esineb kahes vormis: glükoosisiirupina ja glükoosi-fruktoosi siirupina.

Eesti toodetelt ei pruugi maisisiirupi nimetust leida, pigem on seal koostisainetena kirjas kas glükoosisiirupi või glükoosi-fruktoosi siirup.

Mõlemad on maisist tehtud. Keerulises töötlemisprotsessis tekkinud siirup on täiesti tühi asi ja koosnebki ainult glükoosist. See tähendab, et magustajat polegi vaja seedida ning glükoos glükoosisiirupist siseneb vereringvoolu veel kiiremini kui valge suhkur. Teada on, et suhkrute kiire voolamine verre toob kaasa järske veresuhkru-, energia ja meeleolukõikumisi. Juba valge suhkru puhul on see küllaltki ohtlik, glükoosisiirupi puhul veelgi ohtlikum.

Blossfeldti sõnul oli toiduainetööstuse eesmärk luua magustaja, mis oleks sarnane valge suhkruga. Et magustaja oleks sama magususe astmega, oli vaja umbes pool glükoosist keemiliselt muuta fruktoosiks. Nii tekkis glükoosi-fruktoosisiirup. Selles on äärmiselt töödeldud magustajad, milles esinevad glükoos ja fruktoos isoleeritud kujul. Isoleerituna on nad väga reaktiivsed ja ründavad meie keha rakke, muutes meie DNAd ja põhjustades sedasi enneaegset vananemist ja südamehaigusi.

Glükoosi-fruktoosisiirupit sisaldavad tooted petavad inimese aju ja näljatunne püsib ka pärast söömist. See võib viia kergesti ülesöömiseni ja

kaalutõusuni.

"Eriti ettevaatlik tasub olla laste puhul. Kuna glükoosisiirup on tehtud geneetiliselt töödeldud maisist, võib selles esineda elavhõbedajääke, mis soodustab autismi teket lastel ning Alzheimeri, Parkinsoni ja vähktõve teket täiskasvanutel."

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee