Õhtuleht.ee 24. detsember 2013 14:00
Häid jõule kõigile! Kellel pole veel aimu, mida täna õhtul peolauale magustoiduks panna, siis tõttab appi Õhtulehe toidukool „Nämm-nämm!" ning restoranide Olde Hansa ja Clazz peakokk Emmanuel Wille'iga. Koos teeme valmis toorjuustuvahu kaeraküpsistega.

Manu retsepti järgimiseks vajate:
Toorjuust 400g
Vahukoor 400ml
Mandlilaastud
Olde Hansa mandlid
Apelsinikoored
Kuivatatud ploomid
Rosinad
Kaeraküpsised
Purustatud metsapähkel
Pohlamoos
Piparmünt
Limoncello
Fariinisuhkur

Esmalt keeda valmis siirup. Selleks purusta mandlid. Kellel Olde Hansa mandleid käepärast ei ole, võib tavalistele mandlitele lisada suhkrut ning muid vürtse.

Pane juurde kaks supilusikatäit fariinisuhkrut ja mõnisada milliliitrit vett ning lase sel pool tundi pliidil keeda, kuni siirup võitab õige konsistentsi.

Samal ajal vahusta vahukoor ja rösti pliidil mandlilaastud.

Sega kokku ploomid ja rosinad, pane juurde hakitud apelsinikoored ja kalla kõik üle limoncelloga.

Nüüd sega kõik komponendid: vahukoor, toorjuust, purustatud metsapähklid, siirup, ploomid-rosinad ja mandlid omavahel läbi. Pane kogu segu hetkeks või kauemaks külmkappi tahenema.

Serveerimiseks tõsta vaht kaussi, purusta käes peale kaeraküpsiseid ja pane lusikaga juurde natukene pohlamoosi ja üks mündileht. Head isu!