Sisuturundus

Kõigest 5 minutiga valmis: VIČI erinevate maitsetega pelmeenid võidavad üha enam südameid! 

VIČI , 6. jaanuar 2022 13:00

Igal asjalikul perenaisel on alati sügavkülmas varuks pakk või paar VIČI pelmeene – teinekord lihtsalt pole aega pikalt pliidi ees seista ning oleks vaja, et maitsev toit tervele perele saaks valmis kiirelt ja mugavalt. VIČI pelmeenid valmivad kõigest viie minutiga, mistõttu on need võimalik käbedalt valmis teha ka kodukontori või muude asjatoimetuste kõrvalt.

VIČI traditsioonilistes pelmeenides on lausa 60% täidist. Muuseas, turul olevatest pelmeenidest on just VIČI-l kõige parem liha-taina suhe ning kasutatud pole mitte ühtegi säilitusainet.

Kokku on VIČI traditsiooniliste pelmeenide valikus kuus erinevat maitset:

- sealihaga
- kanaga
- veiselihaga
- kana, juustu ja puravikuga
- kana, veiseliha ja juustuga
- õuna ja kaneeliga

Jah, justnimelt – lisaks harjumuspärastele soolastele pelmeenidele on VIČI tootevalikus ka magusad õuna-kaneeli pelmeenid, mis muutuvad järjest populaarsemaks. Hetkel on need müügil ainult mõningates Selverites ja Keilas Rõõmu Kaubamajas, kuid tõenäoliselt leiab tulevikus neid rohkematest kauplustest.

Kuigi VIČI pelmeenid valmivad kõigest viie minutiga, ei tohiks neid kuidagi kiirtoiduga võrrelda. Tegelikult saab pelmeenidest valmistada terve rea erinevaid toite. Mida põnevat VIČI pelmeenidest teha saab, vaata SIIT. Aga enne retseptide juurde asumist peame oluliseks välja tuua ühe Tuuli Mathiseni kirja pandud pelmeenide valmistamise viisi, mis garanteeritult alati toimib.

Pannikleepsude meetod – lihtsa vaevaga super tulemus!

Pelmeene valmistades neid enamasti keedetakse, praetakse või frititakse. Tegelikkuses on üks nutikas moodus veel, kuidas pelmeene valmistada – see idee on näpatud Hiina köögist, kus teatud tüüpi jiaozi pelmeene just nii valmistatakse. Potstickers'ite tähendus hiina keeles on „voki külge kleepuma“. Inglise keeles on sellest toidust saanud potstickers’id ja eesti keeles võiks vaste olla poti- või pannikleepsud. Eesmärgiks on saada krõbeda küljega pelmeenid, mis on samas mahlase täidisega. 

Pannikleepsude valmistamiseks kuumuta suuremal pannil keskmisel kuumusel õli. Kui õli on korralikult kuum, lisa pannile pelmeenid nii, et nende lame pind on vastu panni. Prae neid paar minutit, kuni vastu panni olev külg on ilusti kuldseks küpsenud ja suurem osa õli pannilt kadunud. Kalla nüüd pannile umbes 0,5–1 dl vett ja kata see koheselt kaanega. Kasuta sooja vett, nii ei tee sa oma pannile liiga. Auruta pelmeene kaane all umbes 3 minutit, tõsta siis kaas pealt ja lase vedelikul veidi aurustuda.

Kuna pannikleepsude idee pärineb Aasiast, on siinkohal paslik välja tuua üks aasiapärase kastme retsept, millega pelmeene serveerides ei saa kohe kuidagi alt minna.  

Tuuli Mathiseni pannikleepsud aasiapärase kastmega.

Portsjonid: 2–3

Vaja:
400 g (1 pakk) VIČI traditsioonilisi veiselihaga pelmeene
õli praadimiseks
hakitud rohelist sibulat

Aasiapärane kaste:
3 sl sojakastet
1 sl riisiäädikat
1 tl suhkrut
1–2 küüslauguküünt, hakituna
värsket tšillit, hakituna (soovi korral)
seesamiseemneid

Valmista esmalt pelmeenid ülaltoodud pannikleepsude meetodit järgides. Seejärel tõsta pelmeenid taldrikule ja puista üle hakitud rohelise sibula ja soovi korral ka seesamiseemnetega.

Kastme jaoks sega sojakaste riisiäädikaga ning lisa veidi mett või suhkrut. Lisa ka hakitud küüslauku, tšillit, ingverit, rohelist sibulat, seesamiõli või muud Aasia köögi maitset.

Paku kastet pannikleepsude juurde dipikastmena või kalla veidi kastet pannikleepsudele ning lisa ka rohelist sibulat.

Krõbedad õuna-kaneeli pelmeenid 

Portsjonid: 5

Kui on isu millegi magusa ja eriti maitsva järele, siis siin on lahendus: pannil võis praetud õuna-kaneelitäidisega pelmeenid! Õhukeses tainakestas rohkelt õunu peitvad pelmeenid on nagu väikesed õunapirukad. Et nauding oleks täiuslik, paku juurde kodust õunamoosi ja suussulavat vanillijäätist. Puista krõmpsuvaks lisandiks peale pähkleid või mandleid ja asu nautima!

Sulata pannil või, kuid ära pruunista. Vala pannile pelmeenid ja prae neid võis keskmisel kuumusel 5 minutit, kuni nad on läbi kuumenenud ja kuldpruunid. Sega omavahel kaneel ja suhkur ning puista pelmeenidele. Sega läbi ja prae veel paar minutit. Lase veidi jahtuda. Mida kauem pelmeenid jahtuvad, seda krõbedamaks nad muutuvad. Maitsvad on nad muidugi ka soojalt.

Serveeri õunamoosi ja vanillijäätisega ning puista peale hakitud pähkleid või mandleid.