IKEA | Sisuturundus

Kodukontori kiired ja maitsvad retseptid: toekas omletivorm ja panniroog 

IKEA, 1. veebruar 2021 00:00
Panniroog kana, kartuli ja koorese kastmega.
Toidublogija Ragne Värgi kiire aja söögid on erinevad pastad ning ahjupotis iseenesest valmivad toidud, samuti paneeritud ja praetud kana, mis on segatud kokku lihtsasti valmiva teriyakikastmega. Üks tema lemmikuid on aga toekas omletivorm pelmeenidega ja kiire panniroog.

Koroonapandeemia tõttu on paljud meie tegevused kolinud koju. Seetõttu võivad samaaegselt kodus ema-isa töötada ning lapsed olla koduõppel. Kuidas selles virvarris kolm korda päevas perele süüa pakkuda? Toidublogija Ragne Värk jagab nippe, kuidas toite ette valmistada nii, et lastel oleks neid kerge päeval ise võtta või soojendada.

Samal teemal

„Soovitan ette teha toite, mis vajavad söömiseks vaid kergelt ülessoojendamist ja millel põhjakõrbemise oht puudub. Näiteks erinevad supid, hautised või kastmesed panniroad. Magustoiduks soovitan klaasidesse või purkidesse kokku segada toorputru. See on pudingutaoline maius ning lihtne amps, mille saab eelmisel päeval valmis teha ja külmkappi valmima panna,“ kirjeldas Värk.

Samuti soovitab toidublogija toitu osaliselt ette valmistada, et järgmisel päeval oleks vähem toidutegemisega aega. „Osaliselt toitu ette valmistades peab arvestama seesuguste toitudega, mida saad ette valmistada nii, et see ka järgmisel päeval sama maitsev oleks. Erinevad pastaroad, risoto ja muud sarnased road eelmisel päeval ettevalmistamiseks ei sobi,“ sõnas Ragne Värk. 

Et ka sinul oleks kodukontori kiirel päeval neid võimalik valmistada, annab Ragne retseptid.

Ahjuomlett pelmeenidega

Mitmele: neljale-viiele
Valmistamisaeg: 30 minutit

1 sl võid
4 muna
4 sl hapukoort
soola, pipart
300-350 g külmutatud pelmeene
75 g riivitud juustu
maitserohelist, hakituna

Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta tavaline ümmargune ahjuvorm ning tõsta sellesse 1 sl võid. Pista ettevalmistuste tegemise ajaks ahju. Vispelda ühtlaseks munad ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Tõsta vorm ahjust, laota põhjale ühe kihina külmutatud pelmeenid ning vala peale munasegu. Raputa peale juust ning maitseroheline. Küpseta ahjus 20-25 minutit.

Kiire panniroog

Mitmele: neljale
Valmistamisaeg: 30 minutit

500-600 g kanakintsuliha
800 g kartuleid
2-3 sl oliiviõli
soola, pipart
1 sl võid + 2 sl õli (praadimiseks)

Kaste:
1 sl võid
1 küüslauguküüs, hakituna
1 dl puljongit
2 sl Dijon sinepit
1,5 dl vahukoort
2 sl tilli
soola, pipart

Pane kanatükid kaussi. Koori kartulid, lõika väikesteks tükkideks ning tõsta kaussi liha juurde. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa segades oliiviõli. Kuumuta pannil 1 sl võid ja 2 sl õli, lisa kana ja kartulitükid ning küpseta nii, et liha küpseks mõlemalt poolt 3-4 minutit. Tõsta liha koos kartulitega pannilt.

Kastme valmistamiseks pane samale pannile 1 sl võid, lisa küüslauguküüs ning kuumuta see kiirelt läbi. Vala juurde puljong, lisa sinep ning seejärel vala pannile koor. Maitsesta kastet vajadusel soola ja pipraga. Nüüd tõsta pannile tagasi kana ja kartulid ning lase roal madalal kuumusel kaane all valmida 15-20 minutit. Serveeri!

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee