1 kommentaar

J
JUHAN  /   19:19, 19. okt 2017
Paari aasta eest saatis mulle üks tuttav arst tõlke vähialasest uurimistööst, mis tehti ühes USA ülikoolis. Nimelt uuriti jaapanlaste seedekulgla vähivormide esinemissagedust algul 60-ndatel, kui jaapanlased toitusid veel traditsiooniliselt. Riis, mereannid, kohalikud aed-, köögi-, puu- ja juurviljad ning sojaoad. Ning sama statistikat veerand sajandit hiljem, kui ka jaapanlased olid valdavalt üle läinud tüüpilisele lääne toidule. E-ained, konsevandid, rämpstoit, hormoonidega nuumatud koduloomade liha, toiduvärvid j.n.e.
Kui 60-ndatel esines jaapanlaste. neelu-, sööditoru-, mao-, soolestiku- ja pärakuvähke väga harva, siis veerand sajandi pärast olid vastavad vähivotmid juba sama levinud, kui lääne-eurooplastelgi. Seega mitmekordistunud. Järelduse võib igaüks ise teha.

Päevatoimetaja

Triinu Laan
Telefon 51993733
Triinu.laan@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis