72 kommentaari

E
eesti mees  /   13:31, 21. märts 2017
mees kes ise vedas ,luunja kiles kurk on ka poolast.ainult hind eesti krõbe.
H
Horros  /   07:42, 21. märts 2017
On ikka rumalad kommentaarid. Sellistele sobibki mõttetu sealiha vaid.
.
Brasiilia ja Argentiina loomaliha on väärt kraam ja kõigiti parem Eesti või Põhja - Euroopa loomalihast.
Selge, et mitte roiskunud liha.
M
mari  /   07:14, 21. märts 2017
Mis mõttes? Kas meil ei olegi ületootmist?
A
Ants  /   05:46, 21. märts 2017
ärge müüge oma põdra liha sügisel 3 suuremale kokkuostjale sest teile makstakse krosse ja tagasi saate veiseliha vorsti ja odavalt sisseostetud välisturult toodud lihast. soome turul maksab põdraliha välisfile vähe alla 70 eur.kilo ja põdra taga osa liha 40-50eur kilo nii et mõelge kas on mõttetet 4,30 eur .müüa
M
Mari   /   03:23, 21. märts 2017
Ja nüüd faktid ka ritta ajakirjanikud. Kes konkreetselt on sellise asja taga, kes otsustab selliseid asju, et tarbimiseks kõlbmatut siia veetakse? Mis sellega siin kohapeal tehti? Ja kes vastutab? Kui tehakse selliseid otsuseid, peavad olema konkreetsed nimed.
J
Jutt on lihast  /   00:51, 21. märts 2017
A pildil on miskikuradipärast hakkliha!
E
Ehh  /   05:09, 21. märts 2017
Lihakäntsakatesse solki peita ei saa, selleks kõlbab just hakkliha. Homme ostad kiievi kotlette toorjuustuga, rohke pipra ja soolaga ja ei saa arugi, et muul ja hobune seal sees.
V
vanaisa  /   23:01, 20. märts 2017
Eelmisel Eesti ajal tootsime peekonit, see oli Prantsusmaal nõutav kaup ! Mida nüüd "toodame" ?
A
ah, et nüüd või  /   23:40, 20. märts 2017
noh peamiselt sõnnikut ja fekaale.
23:40-le  /   00:50, 21. märts 2017
No siis on meil hea mahe saak...
V
vanaisa  /   22:59, 20. märts 2017
Valitsus seebiks! Ei mingit oma rahva kaitsmist ega rahvusliku tooraine tootmist. Häbi teil olgu!
K
kesk kaitseb  /   23:41, 20. märts 2017
jüri aitab, kadri kaitseb ja mailis mõtleb
R
Ree  /   22:48, 20. märts 2017
Restoranid ostavad kindlasti odavat roiskliha. Osav kokk valmistab sellest suurepärase ja taskukohase prae.
  /   22:41, 20. märts 2017
vanasti vedas eesti kvaliteetset liha välja,nüüd tuuakse kusagilt karup rsest solki rahvale söömiseks! oh ajad,oh kombed...
T
to 22.41  /   08:24, 21. märts 2017
tegelikult veetakse praegugi kvaliteetne liha välja ja tagasi tuuakse teiste euroopa liidu riikide riigireservidest aegunud liha ja sellest tehakse meile nii vorsti kui konservi.
J
Juulius  /   22:18, 20. märts 2017
Hea küll, mis on pildil valesti \ei sobi\, kui kirjutan, et pakkuge oma koduloomale sardelli või muud toodangut proovida. Kui sööb, siis söövad ka inimesed, kui ei proovi, siis enam seda toodet ei osteta.
T
tibu  /   22:08, 20. märts 2017
Brasiiliast toodi liha sisse AGA meie oma loomaklasvatus vireleb??? kas see on siis meie valitsuse "HEA" majanduspoliitika???
J
Juulius  /   21:55, 20. märts 2017
Kuhu pandi see eesli-ja muulaliha? Suitsuvorsti või konservi sisse? Ei ole ma näinud müügil eeslilihast konservi või mingit toodet, kus ühe komponendina kirjas ülalnimetatud uudisliha..
Naabripere punane kõuts Ints on ülendatud toiduproovija ametisse. Mida kass keeldub söömast, seda enam ei osteta. Nii on välja praagitud suurem osa vorstidest ja viineritest, osadest konservidest ja kotlettidest. Eriti halvasti mõjus kassile delikatesse faasanikonserv. Ints vaatas tükikest, nuusutas ja silmad läksid suureks, karv tõusis üles ja kassi näol oli õudusilme. Ei tea muidugi, võib olla oli sinna sattunud mõni tema sugulane. Konserv jäi muidugi söömata, kuigi perenaine ohkas, et loll loom ei saa asjast aru. Mart muigas ja käskis pannile lüüa sealiha. Konservi hingasid ära naabrinaise kohviklubi naised peente tikuvõileibade peal. Millegipärast perenaine vabandas, et tal pole söögiisu. Vorstiisu on neil ka vähemaks jäänud.
Uskuge oma kassi! Kui tema ei söö, siis ei tasu ka ise süüa. Me ei ole nii rikkad, et kalli raha eest osta delikatesse, mis on tehtud ei tea millest.
Jutu lõpetuseks. Muidugi ei saa loota, et kotleti või burksi sees ei ole midagi sihukest, aga mida me ka teame? Ei mdagi
R
rõõmus  /   21:32, 20. märts 2017
selline see maailm ongi sätitud. Kõik aitavad üksteist. Meie nt aitame Kreekat rahaga , Brasiilia aitab meid jälle lihaga, meie aitame Euroopat tööjõuga ja Euroopa meid ute seadustega..
  /   21:53, 20. märts 2017
See ei ole mingi aitamine, linnugrip kogub jõudsalt tuure ja üldse, millega seal loomad on toidetud. Roiskuma kippuv liha on ainult tühine osa probleemist.
L
l i b l e  /   21:31, 20. märts 2017
elasin ka aastaid Piiteris ja ikka kui korra kuus koju lendasin,oli kott lihaga kaasas.Miks,küsite.Aga ikka seepärast,et Eestis kasvatati hirmpikke sigu sellel ajal,pea oli kodusel lihaletil aga p e r s e oli Moskvas või Piiteris.
  /   09:31, 21. märts 2017
hahhaaaa
Ä
Ärni  /   21:20, 20. märts 2017
Mees kônnib turul ja jääb siis ühe leti juurde seisma.
Öelge,kas see liha enne h.aukus vôi n.äugus?
Mees,k.urat,mis jutt see on?
Mis häält ta siis tegi?
Ta esitas liiga l.olle küsimusi
H
hobuselihaga seoses tuli meelde-  /   21:14, 20. märts 2017
kuidas omal ajal üks tartu lähistel asuv lihakombinaat sokutas oma toodangusse hobuseliha ( ilmselt siis midagi muudki). peale seda pole ostnud ja söönud nende toodangut !
Hoidku jumal selle eest kui keegi vorstivalmistaja või toidukoht oma toodangut mingit hobuse või muula liha , mis tagatipuks on mädanemas!
N
nii oligi  /   23:56, 20. märts 2017
See oli Nõo lihakombinaat, kes siiamaani kasutab sisseostetud liha. Head isu!
  /   09:32, 21. märts 2017
Otepää Edgar kasutab ka!
.
...  /   22:55, 21. märts 2017
Hobuseliha vorst on täitsa olemas jah, oma tapamajast.
A
A   /   21:00, 20. märts 2017
Hakkame parem Venemaalt liha sisse ostma !
Ä
Ärni  /   20:47, 20. märts 2017
Äkki on inimliha?
V
vanarahvas  /   20:35, 20. märts 2017
Loll saab kirikus ka peksa.
N
Nii on!  /   20:31, 20. märts 2017
Selle riigi kodanikud, mille valitsus on hävitanud omamaise loomakasvatuse- need peavadki maailma prügikastidest sööma.
A
A  /   20:59, 20. märts 2017
Huvitav, mida Malt Laal ise sööb ?
Ä
Ähh  /   05:15, 21. märts 2017
Püreesuppi läbi kõrre.
N
nojahh  /   20:15, 20. märts 2017
Eestis lõpetati seagripi tõttu seapidamine ka neis farmides ja kodudes, kus mingit grippi polnudki. Täna juba kodus kanapidamise piirangud. Miks eesti nii käitub, kas tõesti see Brasiiliast, meile jumal teab, mis liha on siis parem. Ikka nagu tahetakse meie normaalne kodune toitumine ära lõpetada.
S
see on massoonide tehnoloogia,  /   21:21, 20. märts 2017
tarvis kõik enda käpa alla saada,ka toiduainetööstus,pankadest ei tasu üldse enam rääkida.Kohalikud juudid aitavad ka asjale kaasa koos kentmanipundiga,kuhu teil näljastel orjadel ikka minna on oma võlakoormaga.Edasi sallijad,edasi!
M
meile brasiiliast??  /   19:54, 20. märts 2017
kui sealt kaugelt tasus tuua, siis on loomulikult roiskunud. miks kaugelt tuua on soodsam kui kuskilt lähemalt?
M
miks ei  /   20:17, 20. märts 2017
teie sead ju torma vallas ühiahauas.
  /   19:45, 20. märts 2017
Käite restoranis seda liha vürtsikas kastmes söömas ja kiidate. Annate tippi ka veel takkaotsa.
  /   19:31, 20. märts 2017
ja pakendil on kirjas : toodetud Eestis!!!! ehk esitleme eestimaist toodet, irw
K
kapitalist  /   19:48, 20. märts 2017
parim reklaam roiskunud lihale - nagu alati - toodetud eestis , aitäh ostjatele ...
M
Made in Brastonia  /   20:05, 20. märts 2017
See on huvitav jah, aga ma pole siiani suutnud küll üheltki lihatootelt leida märget, et see oleks Brasiiliast pärit.. Kõik ikka puha eestimaine.
Kes seda Brasiilia liha siis turustab üldse ja miks peaks Brasiiliast tooma siia veiseliha?
B
busi ness  /   20:15, 20. märts 2017
ikka "ärimehed" kes muu
S
seda  /   20:23, 20. märts 2017
küsi eelmiselt valitsuselt.
A
AA  /   20:23, 20. märts 2017
Sellest tehakse nt valmistooteid - kotlette, lihapalle, vorsti, sinki, viinereid jms..
K
kruuse  /   20:56, 20. märts 2017
oli see kes hävitas kodumaist ja tõi sisse võõrast.
J
Jep  /   05:19, 21. märts 2017
Kaubavahetus, meie mahe lehmad ja mullikad jälle rändavad lihana nt Mehhikosse või halalina Türki.
N
naine  /   09:35, 21. märts 2017
Sellega on nii, et tooraine tuuakse välismaalt aga kokku segatakse sellest eestimaine , kuidas siis aru ei saa? Kotletid, vorstid, jne. on eestis toodetud -seega eestimaine toodang. Keegi ei uuri liha päritolu
S
süsimust iroonia  /   20:56, 20. märts 2017
ju siis pakend ongi toodetud eestis :DD
U
Uugu  /   19:30, 20. märts 2017
Huvitav, hobuseliha sisse veetakse,aga ööbikukeelevorsti myygil pole
U
uugukene  /   19:59, 20. märts 2017
veeti ju mingi vist aastat kaks tagasi.Osteti Prantsusmaalt ravimikatsete hobusekorjused kokku ning läks vorstiks ja vast sõid ise ka seda hääd ja eestimaist.See kisa vaikiti igatahes siva maha kuna jewruliidu kvaliteet ja kontroll ikkagi.
B
BRICSi  /   19:20, 20. märts 2017
liige pidi ikka Venemaad lihaga varustama, suure sõpruse poolest, peale Euroopa-toidu embargot. Äri ikka kõigepealt, a la Venemaa reparatsioonikulla vahendamine ca sajand tagasi. No ei haise raha, ikka liha...
S
sul prantsuse hobusekorjustest tehtud vorst meeles pole  /   20:01, 20. märts 2017
mida netiprovokaator ka ise suure isuga Eestis sõi?
V
Venemaast  /   20:34, 20. märts 2017
Venemaa ei lase sellist solki üle piiri ja seetõttu on ka varem piirilt toit tagasi saadetud.
S
se-to  /   19:18, 20. märts 2017
Kelle jaoks seda hobuseliha siia veeti kas mudakoonudele ja adventistidele?
K
Kalmer  /   19:11, 20. märts 2017
Brasside roisklihast tehti Euroabi konserve. Ja jagati vaesemale elaikkonnale.
L
Leenin  /   19:11, 20. märts 2017
toiduamet nagu ikka näppis kotte,moepärast ainult kirjutavad et proovid vöetud ja köik on ok,siis hakavad liigutama kui möni naaberriik miskit avastab,loodrikari
A
ahh  /   19:05, 20. märts 2017
Hakkasime juba kala sööma,sibulat ,tsillit,kõvasti tuleb süüa,kevadväsimus kallal!
K
KÜll söövad  /   18:58, 20. märts 2017
selle liha hamburgerite kotlettides ära NATO sõdurid. Naturaalne Eestimaa loomaliha võtaks ju neil kõhu lahti.
  /   18:58, 20. märts 2017
kohalik põllumajandus kiratseb aga sisse veama sa.asta, ikkagi välismaine
J
Jw   /   18:57, 20. märts 2017
Kes seda jubedust vahendab,tahaks väga teada!
  /   19:34, 20. märts 2017
see on enamuste vorsti toodete sees
E
eesli liha!  /   18:57, 20. märts 2017
see on küll vist ainult valitsejatele - mõtlevad eesli moodi ja käituvad ka juba eesli moodi.
K
Kohutav!  /   18:56, 20. märts 2017
Halvaks läinud ja bakteritest kubisev- kas müüakse eesti lihana?
U
Urrr  /   18:55, 20. märts 2017
Ma tahaks teada kes oli see kelle jaoks eestis see liha sisse veeti?
E
Esteet  /   18:55, 20. märts 2017
ja käevarred peaksid olema sellise töö juures kas kaetud või raseeritud sellise lopsakuse juures.
R
Rüblik  /   18:43, 20. märts 2017
Mäletan kuidas enamus naeris end ribadeks et Venemaa kavatses osta Brasiiliast liha)))
Siis oli see hale naljakas, küll see ei kõlvanud söögiks jne. Küll venelased juba surevad näljasurma jne jne)))) Siili konservid jne. Nüüd sööme ise, aga vaikselt.
E
Eesti enam  /   18:36, 20. märts 2017
siis ennast ära ei toidagi? Vot siis kuhu oleme jõudnud, kirutud nõuka ajal jäi isegi üle ja toitsime Leningradi oblastit.
L
liha ei...  /   19:04, 20. märts 2017
[ Sisu ei vastanud Õhtulehe kommenteerimise reeglitele. ]
N
need kelle käed peest välja kasvavad  /   20:20, 20. märts 2017
ja oskavad vaid kindla suunitlusega komme kribada jäävad külmkapi kõrval ka nälga.
T
to liha ei jäänud / 19:04, 20. märts 2017  /   21:39, 20. märts 2017
Puudusi oli kindlasti aga inimestel olid suured külmkapid,mis olid kõigil head ja paremat täis.Kõik teadsid millal ja kuhu kaupa tuuakse ja osteti kohe kilodega varuks,seepärast olid õhtuti poeletid tühjad ka.
Samas pole prügikastide juures ka askeldamist näha olnud.
M
mees56  /   19:22, 20. märts 2017
Mitte ainult Leningradi vaid ikka kogu Venemaad ja ülejäänud 5% oli ka Eesti toidetud.
O
olin kaunis tihti lenskas komandeeringus  /   20:24, 20. märts 2017
polnud seal ühti nagu siin igatsorti palgalised poliitinformaatorid heietavad.Oli küll kalakonserve ja muud nipetnäpet.Ja ka sellist kaupa mida teie siin näinudki polnud.Tasu oma saba eriti kergitada.
N
no  /   09:11, 21. märts 2017
Kui käisin veel Leningradis, ostsin meie liha kaasa. Tuttavad müüsid turul kartulaid, kapsaid ja tulu oli väga hea. Ehitasid siin maja.

Päevatoimetaja

Denes Kattago
Telefon 51993733
Denes.Kattago@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis