16 kommentaari

H
Hildur   /   15:02, 19. märts 2017
Miks ei avaldata minu kommentaare, õigemini retsepte minu kokaraamatutest?
H
Hildur  /   16:13, 19. märts 2017
Minu upumunade retsepte siin ei avaldata, küll aga avaldati minu küsimus nende mitteavaldamise kohta. Komöödia!!!!
N
Nihhuia  /   13:53, 19. märts 2017
Mis see hommikusõõk siis on kuhu see muna uputada tuleb?
P
Pool kppsikut keeva vett äädikaga  /   15:17, 19. märts 2017
On õhtalehas kelle hommikusöök?
H
Hildur (lootuses, et ehk kolmandal korral läheb läbi)  /   13:47, 19. märts 2017
Upumunad ehk kooreta keedetud munad
Kooreta keedetud munad (kulinaariakirjanduses kasutatakse terminit “pošeeritud”) passivad niihästi argiseks hommikueineks kui koos külma kastmega väga pidulikule külmlauale; ka maitse on neil suurepärane. Kahjuks on kooreta munade keetmine meil vähe levinud, kuna seda peetakse tavalise kodukoka jaoks liiga keeruliseks. Tegelikult on uputamine igati lihtne ja loogiline ning õnnestub ka sinul kui mitte esimesel, siis teisel katsel kohe päris kindlasti.
Toredad, ümmargused ja paksud upumunade saamise tagatiseks on värsked munad, mille karbil oleva viimase kasutuspäevani jääb 18–20 päeva. Kui neid käepärast pole, lükka munade uputamine edasi, sest vanad munad vajuvad ka profikoka käes paratamatult õhukeseks. Keeda ühekorraga vaid 2–3 muna ja löö need eraldi kohvitassidesse. Aja 5 cm paksune veekiht suures madalas anumas peaaegu keema (vt ka vee keetmine) ja lase kohvitassi löödud muna võimalikult madalalt vette libiseda. Libista kiiresti vette ka ülejäänud munad, lase 1 minut vaikselt haududa. Võta siis anum tulelt, kata kaanega ja lase seista 3 minutit või soovi korral ka kauem. Soovikohase munarebu hüübimisastme ja sellele vastava hautamise pikkuse seosed leiad kindlasti juba paari valmistamiskorra järel.
Tõsta valmis munad vahukulbiga puhtale köögirätikule. Kui munavalge jõudis enne hüübimist siiski veidi laiali vajuda, võid ebaühtlased õhukesed servad köögikääridega rahumeeles ära lõigata. Pipart ja soola raputab munale iga sööja oma taldrikul. Serveeri munad otsekohe või jahuta nad külmas vees ja hoia karbiga külmkapis; uuesti ülessoojendamiseks hoia mune umbes 1 minut peaaegu keevas vees. Upumunad sobivad hommikueineks koos võileivaga või lisandiks puljongite ja püreesuppide juurde; külmade upumunade kõrvale võid pakkuda külma valget kastet, ürdi-jogurtikastet või majoneesi.
H
Hommikusöök  /   13:24, 19. märts 2017
Millises hommikusöögis see muna võiks uppuda?
G
gokk  /   13:24, 19. märts 2017
kui koorega muna keetes üle 3 minuti on kollane juba koaguleerunud, siis mis nipiga ta siin 5-6 min keetes veel vedel jääb?
M
Munkeedumasin  /   14:32, 19. märts 2017
Sa vist ei ole mitte kunagi muna keetnud?
Aga kommenteerimine tuleb sul hästi välja. Pane järgmisele artiklile ka mingi tarkusetera juurde :)
  /   12:53, 19. märts 2017
Milleks see äädikas sinna käib?Maitseks?Kas midagi muud võib ka sinna toppida?
M
Maitse  /   14:33, 19. märts 2017
Jah võib ikka toppida.
U
Urrr  /   14:54, 19. märts 2017
äädikas hoiab munavalget koos ega lase sellel veel ära laguneda.
K
Keek  /   12:44, 19. märts 2017
Lendavad mudad oleks ägedamad!
M
Mudalendaja  /   14:33, 19. märts 2017
Olen sinuga täiesti nõus!
H
Hildur Sokk, imekokk  /   12:27, 19. märts 2017
Upumunad ehk kooreta keedetud munad
Kooreta keedetud munad (kulinaariakirjanduses kasutatakse terminit “pošeeritud”) passivad niihästi argiseks hommikueineks kui koos külma kastmega väga pidulikule külmlauale; ka maitse on neil suurepärane. Kahjuks on kooreta munade keetmine meil vähe levinud, kuna seda peetakse tavalise kodukoka jaoks liiga keeruliseks. Tegelikult on uputamine igati lihtne ja loogiline ning õnnestub ka sinul kui mitte esimesel, siis teisel katsel kohe päris kindlasti.
Toredad, ümmargused ja paksud upumunade saamise tagatiseks on värsked munad, mille karbil oleva viimase kasutuspäevani jääb 18–20 päeva. Kui neid käepärast pole, lükka munade uputamine edasi, sest vanad munad vajuvad ka profikoka käes paratamatult õhukeseks. Keeda ühekorraga vaid 2–3 muna ja löö need eraldi kohvitassidesse. Aja 5 cm paksune veekiht suures madalas anumas peaaegu keema (vt ka vee keetmine) ja lase kohvitassi löödud muna võimalikult madalalt vette libiseda. Libista kiiresti vette ka ülejäänud munad, lase 1 minut vaikselt haududa. Võta siis anum tulelt, kata kaanega ja lase seista 3 minutit või soovi korral ka kauem. Soovikohase munarebu hüübimisastme ja sellele vastava hautamise pikkuse seosed leiad kindlasti juba paari valmistamiskorra järel.
Tõsta valmis munad vahukulbiga puhtale köögirätikule. Kui munavalge jõudis enne hüübimist siiski veidi laiali vajuda, võid ebaühtlased õhukesed servad köögikääridega rahumeeles ära lõigata. Pipart ja soola raputab munale iga sööja oma taldrikul. Serveeri munad otsekohe või jahuta nad külmas vees ja hoia karbiga külmkapis; uuesti ülessoojendamiseks hoia mune umbes 1 minut peaaegu keevas vees. Upumunad sobivad hommikueineks koos võileivaga või lisandiks puljongite ja püreesuppide juurde; külmade upumunade kõrvale võid pakkuda külma valget kastet, ürdi-jogurtikastet või majoneesi.
H
Horros  /   11:14, 19. märts 2017
Tulin lugema mitte mingeid videosid vaatama.
/
/  /   13:26, 19. märts 2017
1) videolugusid teevad need meediatöötajad, kes kirjutada ei oska
2) videolugusid tehakse neile, kes lugeda ei oska
tasakaal tootmise ja tarbimise vahel

Päevatoimetaja

Kristin Aasma
Telefon 51993733
kristin.aasma@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis