Foto on illustratiivne. (Mari Luud)

Valgjärve lähistele õunaaia rajanud ja nooblit siidrit valmistav mereteadlane tegeleb nüüd püreetoitude väljatöötamisega ning vaatab Eesti turust tunduvalt kaugemale.

“Me ei taha midagi minema visata,” selgitas Orava talu peremees Sulev Nõmmann seda, kuidas otsiti õunamahla pressimisjääkidele kasutusvõimalust.

“Kõige olulisem on see, et sellistel toodetel on lõputu turg,” rõhutas Sulev Nõmmann, et kui õunu saab müüa peamiselt Eestis ja siidrit lähiriikidesse, siis püreetoitu võib müüa kõikjal maailmas.

“Tulevikus on seda võimalik kaasa pakkida ka kosmoselendudele,” mõtleb ta suurelt.

Eestist on ju saanud kosmoseriik ja kosmoseagentuuri liige, kaugel see esimene mehitatud lend Marsile ikka on! "Meil on neli teismelist last, nende eluajal saab ilmselt teiste planeetide vallutamine teoks,” arvas mees.

Refereeritud artikli täistekst Maalehes.

Jaga artiklit

6 kommentaari

H
Horros  /   07:41, 12. mai 2016
Mina nüüd küll miskit sellist jääkidest tehtud püreed ei taha. Kui, siis ikka tervetest õuntest.
.
Eestlastest tootja on probleemiks, kiirelt rikkaks toote kvaliteedi arvelt.
M
Maamutt  /   14:28, 10. märts 2016
Põltsamaal ju toodeti tuubides marmelaade jm toite, mis rändasid vene kosmonautidega ka kosmosesse. Kõik uus on ammuunustatud vana!

Päevatoimetaja

Gerly Mägi
Telefon 51993733
gerly.magi@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis