Vaja läheb: Umbes 20 kõrvitsaõit, 50 g riivitud Parmesani jahuga segamiseks, 50 g riivitud Parmesani peale puistamiseks, 1 dl jahu, 6 muna, 100 g kohvikoort, soola, pipart, värsket peterselli, praadimiseks võid.

Valmistamine: Korja umbes 20 parasjagu õitsevat isast kõrvitsaõit. Puhasta ära, kuid ära neid veega pese, kui suurt vajadust ei ole. Sega ühes kausis jahu riivitud Parmesaniga, teises kausis klopi munad lahti, sega koorega ning puista hulka pisut soola ja purustatud pipart. Haki petersell ja riivi veel Parmesani. Kata laud ja kutsu sööjad juba lauda, sest edasi läheb kõik väga kiiresti.

Aja või pannil kuumaks. Samal ajal pööra ja keeruta kõrvitsaõisi jahu-Parmesani segus, et õied oleks kaetud, nüüd aseta õied ükshaaval üleni muna-koore segusse. Vaata, et õis oleks rikkalikult munaga kaetud ja siis tõsta kiiresti kuumale pannile. Tee nii umbes poolte õitega korraga, sest siis valdad tegevust paremini. Prae õisi kuni kaks minutit, siis keera ümber ja teiselt poolt prae kuni üks minut. Tõsta serveerimisalusele, puista peale Parmesani ja peterselli ning serveeri laua ääres koha sissevõtnud sööjatele kohe! Kes hiljaks jääb, see ilma jääb, sest praetud kõrvitsaõied kaotavad jahtumise käigus oma eripära väga kiiresti.

Allikas: Maris Schryer (perenaine.ee)

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Gerly Mägi
Telefon 51993733
gerly.magi@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis